Football Talk

Premier League: Η Μπράιτον «ζόρισε» πολύ τη Σίτι, η Νιούκαστλ αφιέρωσε τη νίκη στον… Τονάλι!

Premier League: Η Μπράιτον «ζόρισε» πολύ τη Σίτι, η Νιούκαστλ αφιέρωσε τη νίκη στον… Τονάλι!

Δυσκολεύτηκε, ζορίστηκε, αλλά πήρε το πολυπόθητο τρίποντο η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Μπράιτον με 2-1, την ώρα που η Νιούκαστλ επικρατούσε με 4-0 της Κρίσταλ Πάλας, με τον Σάντρο Τονάλι να παίζει κανονικά. Μεγάλο αποτέλεσμα για τη Λούτον το 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σπουδαίο «διπλό» για τη Γουλβς.

Η Σίτι πίστεψε πως με τα δυο γκολ από νωρίς θα είχε ήρεμο απόγευμα, αλλά χρειάστηκε αντοχές για να επικρατήσει 2-1 της Μπράιτον. Άνετο 4-0 της Νιούκαστλ απέναντι στην Πάλας, γύρισε όλο το ματς με την Μπόρνμουθ η Γουλβς (2-1) έχοντας παίκτη περισσότερο από το 54'. Με γκολ στο 82' και το 90' + 2' η Λούτον πήρε βαθμό από την Νότιγχαμ Φόρεστ (2-2), σπάνια νίκη υπό βροχή για Μπρέντφορντ (3-0 την Μπέρνλι). 

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 2-1

Ο Πεπ αγκάλιασε θερμά τον Ντε Τζέρμπι πριν από την έναρξη του ματς, οι δυο τους τα είπαν χαμογελαστοί, όμως, η Σίτι έδειξε στην Μπράιτον πως εκείνη αποφασίζει πώς θα εξελιχθούν τα παιχνίδια. Και προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι «πολίτες» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων! Ο τρομερός Ντοκούστο 7' από αριστερά έκανε την ασίστ στον Χούλιαν Άλβαρες για το 1-0, ενώ, στο 18' ο Χάαλαντ με χαμηλό αριστερό σουτ εκτός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της Σίτι.

Το σκορ πρόσφερε άνεση στο σύνολο του Γκουαρδιόλα για να διαχειριστεί όπως ήθελε την αναμέτρηση, με την Μπράιτον να εμφανίζει κάτι πιο απειλητικό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 74ο λεπτό οι «γλάροι» ξαναμπήκαν στο ματς όταν ο Μιτόμα «κούρασε» τον Γουόκερ και το λάθος του Ακάντζι επέτρεψε στον Φατί να κάνει το 2-1 με πλασέ. Ο τρόπος που αγωνιζόταν η Μπράιτον ήταν τέτοιος που ο Πεπ ασφαλώς δεν μπορούσε να καθίσει ήσυχος στον πάγκο του, ο Ντε Τζέρμπι ήθελε να συνεχίσουν οι παίκτες του, είχε την αναποδιά με τον τραυματισμό του Σόλι Μαρτς στις καθυστερήσεις που έκοψε τον ρυθμό, ενώ, στο 90' + 5' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ακάντζι! Ο Γκουαρδιόλα έβαλε και τον Ακέ για ένα παραπάνω κορμί στην άμυνα και το ματς τελείωσε στο 2-1.

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 4-0

 

Σαν να μη μεσολάβησε η διακοπή, σαν να μην υπήρξε κάτι που της έκοψε τον ρυθμό, σαν να μην έλαβε χώρα ποτέ η ιστορία με τον Σάντρο Τονάλι και η Νιούκαστλ απλώς να συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Τόσο απλά και εύκολα ήρθε η νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας στην 9η αγωνιστική της Premier League, με τις «καρακάξες» να επικρατούν με 4-0, να ανεβαίνουν στην 5η θέση του πρωταθλήματος και να βλέπουν το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» να αποθεώνει τον Ιταλό διεθνή, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο φινάλε.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Μέρφι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Κίραν Τρίπιερ και τον κατέστησε τον μοναδικό στην ιστορία της Νιούκαστλ στην Premier League, που καταγράφει ασίστ σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις.

Ακολούθησε το 2-0 από τον Γκόρντον, έπειτα από ασίστ του Μέρφι στο 44’, για να έρθει ο Λόνγκσταφ και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η Κρίσταλ Πάλας του Ρόι Χότζον δεν ήταν καν ανταγωνιστική και στο 66ο λεπτό, ο Γουίλσον έκανε το 4-0, με τον Μέρφι να καταγράφει την 2η ασίστ του στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά, όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Σάντρο Τονάλι, με το 4-0 να μένει μέχρι τέλους και τη Νιούκαστλ να συνεχίζει δίχως ήττα για 7ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπόρνμουθ – Γουλβς 1-2

 

Ο Πέδρο Νέτο ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία της Μπόρνμουθ, η οποία όμως κατάφερε σε ένα διάστημα που άρχιζε να παίρνει τα πάνω της, να βρει και γκολ! Βέβαια, πρώτη είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της δικής της εστίας κι έπειτα στο 17ο λεπτό ο Σολάνκε με πανέξυπνη τακουνιά από γύρισμα του Μπίλινγκ έγραψε το 1-0. Ο Νέτο συνέχισε να είναι εκείνος που προσπαθούσε να συνεπάρει και τους υπόλοιπους «λύκους» για να τον ακολουθήσουν ώστε να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα των «cherries».

Στα 71 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Νέτο κατάφερε να βρει τον Κούνια κι εκείνος με υπέροχο σουτ έγραψε το 1-1 για την Γουλβς! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα έβλεπαν και τον Λιούις Κουκ να φεύγει με κόκκινη κάρτα στο 54' για χτύπημα με το κεφάλι στον Τσαν! Αυτό αποτέλεσε... κάλεσμα αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή για την ομάδα του O'Νιλ. Ο Ιραόλα έδωσε εντολή για 4-4-1, η Γουλβς έπρεπε να έχει υπομονή και καθαρό μυαλό στις επιλογές της, έψαξε πολύ το γκολ και αυτό ήρθε στο 88'! Ο Κάλαϊτζιτς, εφτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, πήρε την ασίστ του Τσαν και σκόραρε για το come-back!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λούτον 2-2

 

Η Λούτον ήθελε νίκη για ν' αποφύγει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της σε οποιαδήποτε κατηγορία πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι στο City Ground πέρασε δύσκολες στιγμές, ισορρόπησε για ελάχιστο χρόνο την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα του Στιβ Κούπερ ήθελε την ξεκάθαρη υπεροχή έναντι της αντιπάλου της, να την μετουσιώσει σε γκολ. Αυτό συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 48ο λεπτό ο Γουντ τελείωσε μια ωραία κίνηση των συμπαικτών του για να γίνει το 1-0 και να φύγει αρκετό άγχος από την Φόρεστ.

Τις στιγμές που οι νεοφώτιστοι επιχειρούσαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, θα μπορούσε ταυτόχρονα ν' αποδειχθεί μοιραίο αν αμυντικά έμεναν χώροι προς εκμετάλλευση από τους αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 στο 76ο λεπτό με την κεφαλιά του Γουντ από σέντρα του Ελάνγκα και ίσως να πίστεψαν πως το ματς είχε τελειώσει, όμως, η Λούτον έκανε τρομερά πράγματα! Στο 82' μείωσε με τον Ογκμπένε που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από αδυναμία των μετόπισθεν της Φόρεστ να διώξει την μπάλα, ενώ, στο 90' + 2' ο Αντεμπάγιο ξέφυγε από τον Γουόραλ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι 3-0

 

Χρειαζόταν μία νίκη σε επίπεδο Premier League η Μπρέντφορντ, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πάρει τρίποντο στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά τις 19 Αυγούστου, και εν τέλει, το ματς με την Μπέρνλι αποδείχθηκε ιδανικό.

Οι «μέλισσες» ήταν κυρίαρχες από την αρχή μέχρι το φινάλε, ο Γουϊσά έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό και από εκεί και πέρα, δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, με τον Εμπουεμό να κάνει το 2-0 με τη συμπλήρωση μίας ώρας.

Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ρόμπερτς επί της ουσίας έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, με τον Γκόντος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, σκοράροντας για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0