Football Talk

Μικέλ Αρτέτα εναντίον Τσέλσι; Κανένα απολύτως πρόβλημα!

Μικέλ Αρτέτα εναντίον Τσέλσι; Κανένα απολύτως πρόβλημα!

Οι μεγάλοι προπονητές φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια και ο Μικέλ Αρτέτα το έχει αποδείξει πλέον πολλάκις. Όποιος διαφωνεί μπορεί απλώς να ρωτήσει την Τσέλσι.

Μπορεί στον κόσμο της προπονητικής ο Αρτέτα ακόμη να θεωρείτε «νέοπας», όμως απέναντι στο Big-6 του Αγγλικού ποδοσφαίρου δεν τα πάει και… άσχημα. Ιδικά αν μιλάμε για τις αναμετρήσεις απέναντι στην Τσέλσι.

Stunning Arsenal win sees Mikel Arteta send big Man Utd, Tottenham warning;  explains how Chelsea exposed

Ο Ισπανός ανέλαβε την αγαπημένη του ομάδα τον Δεκέμβριο του 2019 και έκτοτε έχει καταφέρει να κάνει τους «κανονιέρηδες» ανταγωνιστές τίτλου στην Αγγλία.

Ο στόχος για την φετινή σεζόν, μετά και από αρκετή ενίσχυση στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού, είναι η κατάκτηση της Premier League. Για να φτάσει η ομάδα όμως σε αυτόν τον στόχο πρέπει να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Ένα από αυτά είναι και το ματς του Σαββάτου (21/10) απέναντι στην Τσέλσι. Αν και ο Αρτέτα έχει το… know who απέναντι στους «μπλε».

Στα χρόνια του αυτά στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Μικέλ έχει βρεθεί αντιμέτωπος εννέα φορές και έφυγε τις έξι με… ψηλά το κεφάλι (ανεξαρτήτως διοργάνωσης).

Mikel Arteta hails 'phenomenal' Arsenal players as he calls for Chelsea win  to reignite bid for top-four spot | Evening Standard

 Οι έξι αυτές νίκες είναι ένα νούμερο που δεν έχει καταφέρει ακόμη να το φτάσει με καμία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Σίγουρα τα «σκαμπανεβάσματα» που διανύει η Τσέλσι τα τελευταία χρόνια βοήθησαν αρκετά στα νούμερα του Αρτέτα. Κάτι τέτοιο όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την δική του ικανότητα ή της ομάδας του.

Εικόνα

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση (ισοβαθμία στους 20 βαθμούς με την Τότεναμ) και δείχνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν το «σκοινί» του πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

Η Τσέλσι από την άλλη πλευρά μετά από ένα τελείως «στραβό» ξεκίνημα στην χρονιά, βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα της αν και ακόμη είναι τοποθετημένη στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα (11η θέση).

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-20_235728.png

Στην αναμέτρηση αυτή για την 9η αγωνιστική της Premier League, μένει να δούμε αν ο Αρτέτα θα συνεχίσει να κυριαρχεί απέναντι στους «μπλε» του Λονδίνου ή αν ο Ποτσετίνο… ξύπνησε επιτέλους το κοιμισμένο λιοντάρι της Τσέλσι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0