Football Talk

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: «Αιώνια τιτανομαχία» στο Κύπελλο 16 χρόνια μετά! (video)

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: «Αιώνια τιτανομαχία» στο Κύπελλο 16 χρόνια μετά! (video)

Έπρεπε να περιμένουμε 16 χρόνια για να δούμε τους «αιώνιους» να μάχονται και πάλι στον θεσμό του Κυπέλλου. Η κληρωτίδα μας έκανε αυτήν την χρονιά το… χατίρι και το ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός είναι προ των πυλών.

Πάντα το ντέρμπι αιωνίων είναι ιδιαίτερης σημασίας ανεξαρτήτως βαθμολογικού πίνακα και κατάστασης των δύο ομάδων. Όταν όμως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι στον θεσμό του Κυπέλλου όλα γίνονται λίγο πιο ενδιαφέρον. Καθώς δεν μιλάμε για έναν μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα, αλλά για knock out παιχνίδια με τον χαμένο να πηγαίνει… σπίτι.

Η κληρωτίδα δεν θέλησε να βγάλει μερικά συμβατικά ζευγάρια για την φάση του Κυπέλλου και με το «καλημέρα» μας προσφέρει απλόχερα το σπουδαιότερο ντέρμπι στην Ελλάδα, για την φάση των «16».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στα 50 μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου! (vids)

Σε μία χρονιά που οι ομάδες έχουν ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα με πρωτάθλημα – Ευρώπη, ήρθε και αυτή η κλήρωση του Κυπέλλου για να ολοκληρωθεί το… γλυκό.

Μία συνάντηση που είχαμε να δούμε 16 χρόνια σε αυτόν τον θεσμό.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί και πάλι για την φάση των «16», όπως και τώρα, την σεζόν 2007/08. Τότε τα παιχνίδια ήταν μονά και ο Ολυμπιακός είχε θριαμβεύσει με μία «4αρα» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Για να βρούμε ξανά τις δύο ομάδες να μάχονται σε διπλά παιχνίδια πρέπει να κοιτάξουμε πολύ πίσω, στις αρχές τις νέας χιλιετίας (εξαιρούμε τον τελικό του 2004), όπου οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν στα προημιτελικά για την σεζόν 2000/01.

Εκεί για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός προσπέρασε το εμπόδιο των «πράσινων». Η ισοπαλία με 1-1 στο ΟΑΚΑ εξελίχθηκε σε έναν… επιθετικό μονόλογο στο Απόστολος Νικολαΐδης, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με το βαρύ 4-1.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0