Football Talk

Ολυμπιακός vs Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Σημειώσατε διπλό!

Ολυμπιακός vs Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Σημειώσατε διπλό!

Ολυμπιακό βλέπει ο Γιοβάνοβιτς και… αφηνιάζει! Ο Σέρβος τεχνικός διατηρεί ένα πολύ θετικό ρεκόρ στις αναμετρήσεις που έχει βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στους Πειραιώτες.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το μεγάλο ντέρμπι το οποίο περιμένουν όλοι στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόκειται να αναμετρηθούν στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι «πράσινοι» έχουν πραγματοποιήσει τα μισά παιχνίδια υψηλής προσοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα για το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Μπροστά της η ομάδα εκτός των «ερυθρόλευκων» έχει ακόμη τον Άρη για να «κλείσει» τα ντέρμπι.

Ένα στατιστικό στοιχείο που αξίζει να αναφερθούμε και να μείνουμε όμως, για τα εν λόγω παιχνίδια, είναι η παράδοση που έχει χτίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό από τότε που έχει αναλάβει χρέη προπονητή στον «πράσινο» πάγκο. Ο Σέρβος τεχνικός έχει αλλάξει σε πολλά επίπεδα την νοοτροπία της ομάδας, όπως επίσης για παράδειγμα πως έχει σπάσει πολλές έδρες από τις οποίες δεν πέρναγε εύκολα τα περασμένα χρόνια.

Έχει κρατήσει όμως τον Παναθηναϊκό με μονάχα μια ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό. Συνολικά λοιπόν ο Ιβάν κερδίζει… νοητικά τους «ερυθρόλευκους», καθώς το ρεκόρ του ανέρχεται σε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα. Μάλιστα αυτή η ήττα θυμόμαστε όλοι πως ήρθε… Στο τελείωμα της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε «γεμίσει» Covid, από ποδοσφαιριστές, μέχρι προπονητές και φροντιστές να νοσούν.

Η ομάδα αιτήθηκε αναβολή της αγωνιστικής για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ανεξάρτητα από το τι όριζε το καταστατικό του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ τότε είχε ταχθεί ενάντια σε αυτή την πρόταση και το παιχνίδι πήρε μια… αστεία παράταση μιας ημέρας. Έτσι, με τους παίκτες να είναι τρομερά φορτισμένοι, χωρίς προπόνηση, αλλά ούτε δυνάμεις λόγω της ίωσης, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και γνώρισαν την ήττα με σκορ 1-0.

Επιστρέφοντας στο σήμερα όμως, ο Ολυμπιακός έχει παίξει παιχνίδια μόνο με τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος με μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, στο οποίο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό έκαστος (σκορ 1-1). Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια οι «κόκκινοι» μετράνε νίκες και έτσι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Παναθηναϊκός όντας δεύτερος, δεν έχει να σκεφτεί κάτι άλλο πέραν της νίκης, καθώς έχει χαμένο έδαφος από την ήττα με την ΑΕΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την… συνταγή για να φέρει τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο και το έχει αποδείξει σε αυτή τη διετή θητεία του στην ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0