Football Talk

Τρίτο ντέρμπι χωρίς νίκη γίνεται Ιβάν; Δεν γίνεται!

Τρίτο ντέρμπι χωρίς νίκη γίνεται Ιβάν; Δεν γίνεται!

Τρίτο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, δηλαδή η επιτομή του όρου «ντέρμπι».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Απόλυτα επικεντρωμένος και προσηλωμένος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός, με τους διεθνής ποδοσφαιριστές να έχουν ενσωματωθεί στο σύνολο από την Πέμπτη. Ευτυχώς για όλους, οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν με… λευκό χαρτί τραυματισμών.

Το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί το τρίτο ντέρμπι για την τρέχουσα σεζόν που θα δώσει ο Παναθηναϊκός και βρισκόμαστε ακόμα στην 8η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει πως το «Τριφύλλι» έχει ακόμη μπροστά του να δώσει μονάχα ένα παιχνίδι για τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League αυτό με τον Άρη. Συνεπώς μαζί με το παιχνίδι κόντρα στους πειραιώτες, οι «πράσινοι» οφείλουν έξι αναμετρήσεις για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας.

Με βάση την εικόνα που μας έχει δείξει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα κρίσιμα παιχνίδια τα οποία έχει δώσει την τρέχουσα σεζόν, δεν γίνεται να παίξει τρίτο ντέρμπι και να μην πάρει νίκη. Εντάξει, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο η εικόνα του «Τριφυλλιού» ήταν πολύ άσχημη, ενώ πήρε προβάδισμα με την… γκολάρα του Τζούριτσιτς, έδωσε τον αέρα στην «ένωση» να ισοφαρίσει με τον Τσούμπερ και να κλείσει το παιχνίδι με ένα γκολ του Πινέδα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν για να αποχωρούν οι Θεσσαλονικείς με… χαμένο λογαριασμό. Παρά την τρομερή εικόνα που είχε το σύνολο της ομάδας, χρειάστηκε τα κάστανα από τη φωτιά να τα βγάλει ο Γερεμέγιεφ  ισοφαρίζοντας κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, μαζεύοντας το βαθμό για τους «πράσινους» και αφαιρώντας από τους αντίπαλους δυο βαθμούς.

Αν δούμε και την περσινή σεζόν όμως, η οποία ναι μεν ήταν η καλύτερη στην περίοδο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, αλλά με βάση την φετινή ομάδα υστερούσε σε ποιότητα και δυναμικότητα. Το μοναδικό διάστημα που την είδαμε να μένει σε συνεχόμενα ντέρμπι χωρίς νίκη, ήταν στην χειρότερη αγωνιστικά περίοδο της χρονιάς. Εκεί που το «Τριφύλλι» δυσκολεύτηκε να περάσει ακόμα και από τον Ιωνικό, τα Γιάννενα και τον Λεβαδειακό. Πέρσι όμως σε αντίθεση με φέτος οι «πράσινοι» συνήθιζαν πολύ το 1-0, 2-0. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει όμως και ο τρόπος αντιμετώπισης τον παιχνιδιών το ίδιο.

Με τον Ολυμπιακό να παίζει με Ντόη-Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός είναι αισιόδοξος πως τα πράγματα θα κυλίσουν καλά για εκείνον και θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα στη έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου του. Και αν μπορούμε την έννοια του ντέρμπι να την αποδημήσουμε στις ελληνικές ομάδες και γήπεδα το «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός» είναι η επιτομή της.

Σε ότι αφορά την αρχική ενδεκάδα, προβάδισμα έχουν οι παίκτες που έμειναν στο Κορωπί για προπονήσεις, δηλαδή είναι αυτοί που έχουν ένα πόντο παραπάνω από τους διεθνής. Ο Μπρινιόλι σε τέτοιο παιχνίδι δεν μπορούμε καν να συζητάμε αν θα βρίσκεται κάτω από την εστία, Χουάνκαρ και Κώτσιρας στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο της Σένκεφελντ και Γεντβάι είναι οι μοναδικές… καθαρόαιμες επιλογές. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Αράο πρόκειται να βρεθεί στο βασικό σχήμα, ενώ Βιλένα και Τζούριτσιτς θα ολοκληρώσουν την τριάδα. Μαντσίνι και Παλάσιος, θα πλαισιώσουν τον Φώτη Ιωαννίδη που βρίσκεται σε… δαιμονιώδη φόρμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0