Football Talk

Rolling Stones και ποδόσφαιρο; Από τον Τζάγκερ και την Άστον Βίλα, ως την Μπαρτσελόνα με ολίγη από… Παναθηναϊκό! (video)

Rolling Stones και ποδόσφαιρο; Από τον Τζάγκερ και την Άστον Βίλα, ως την Μπαρτσελόνα με ολίγη από… Παναθηναϊκό! (video)

Όχι, η σχέση των Rolling Stones με το ποδόσφαιρο, δεν ξεκινά με την εμφάνιση του διάσημου λογοτύπου τους στη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Εν αντιθέσει, η… άκρη του νήματος εντοπίζεται αρκετά χρόνια πριν στην Αγγλία, περνώντας μάλιστα και από την Ελλάδα!

Σχετικά Άρθρα

Η Μπαρτσελόνα γίνεται… rock n’ roll! Η συνεργασία των «μπλαουγκράνα» με το Spotify έφερε και μία αναπάντεχη «πινελιά» στη φανέλα, με την οποία θα αγωνιστεί στο Clasico κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (28/10). Πρόκειται για τη θρυλική «γλώσσα» των Rolling Stones, με τον σύλλογο να παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εμφάνιση, μαζί με τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος!

Παρ’ όλα αυτά, οι Rolling Stones και το ποδόσφαιρο δεν αποτελούν δύο… ασύνδετες έννοιες! Μάλιστα, κατά μία περίεργη σύμπτωση, μία συναυλία τους στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια, είχε επηρεάσει και έναν αγώνα του Παναθηναϊκού!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Η… αγάπη του Ρόνι Γουντ για τη Γουέστ Μπρομ ξεκίνησε ήδη από την παιδική του ηλικία, τη δεκαετία του ‘50. Ο γνωστός κιθαρίστας, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε στο Λονδίνο και είχε την ευκαιρία να επιλέξει κάποιον μεγαλύτερο σύλλογο, δεν το έκανε. Η αιτία ήταν πως εκείνα τα χρόνια, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, η Μπρομ αποτελούσε έναν σπουδαίο σύλλογο. Οπότε παρομοιάζοντας τις συνθήκες με τη σημερινή εποχή, ήταν όπως τα παιδιά του που υποστηρίζουν τώρα την Άρσεναλ και την Τσέλσι.

Ο Τσάρλι Γουάτς από την άλλη, είναι οπαδός της Τότεναμ. Είχε χρειαστεί να χάσει μάλιστα και ένα παιχνίδι προς τιμήν του Αρντίλες, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα των «Spurs» και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Τότε, έπρεπε να συμμετέχει στο γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ που γύριζε το συγκρότημα το 1986. Κάτι που δεν τον… ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

totena.jpg

Ακόμα, οι επιτυχίες της Άστον Βίλα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς. Το πρωτάθλημα του 1981 και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, «έκλεψαν» τις καρδιές τους, καθιστώντας τους φανατικούς υποστηρικτές του συλλόγου! Φυσικά, ο Τζάγκερ είχε μία πρώτη επαφή ήδη από τα 13 του χρόνια, όταν οι «villans» κέρδισαν το FA Cup το 1957.

Στα καθ’ ημάς, οι Rolling Stones είχαν κάνει μία συναυλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού το 1967, λίγες μόλις ημέρες πριν την επιβολή της δικτατορίας. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθαν και πάλι στην Ελλάδα, το 1998, αναγκάζοντας τους «πράσινους» να… μετακομίσουν! Τότε, αντί για το ΟΑΚΑ, υποδέχθηκαν τη Ντιναμό Κιέβου στη Νέα Φιλαδέλφεια για τους ομίλους του Champions League.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί… αναπόσπαστο κομμάτι των μελών των Rolling Stones! Η Μπαρτσελόνα έρχεται απλώς να προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0