Football Talk

«Χιαστό» ο Νεϊμάρ, εκατομμύρια στα ταμεία της Αλ Χιλάλ!

«Χιαστό» ο Νεϊμάρ, εκατομμύρια στα ταμεία της Αλ Χιλάλ!
Κι όμως. Η Αλ Χιλάλ έχασε τον Νεϊμάρ, αλλά υπάρχει τρόπος για να «βγάλει» εκατομμύρια λόγω του τραυματισμού του!
Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ο Νεϊμάρ, στάθηκε ξανά άτυχος.

Αυτήν τη φορά, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα αναγκαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Πότε θα «πατήσει» ξανά χορτάρι; Θα φανεί.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, να τραβάει τα... μαλλιά του, για την ατυχία του. Μην ξεχνάμε πως ο Νεϊμάρ κόστισε 90 εκατ. ευρώ στην Αλ Χιλάλ, δίχως να υπολογίζεται ο μισθός του. Κάτι τέτοιο, όμως, ίσως δεν συμβεί, λόγω της νομοθεσίας της FIFA, μέσω του Προγράμματος Προστασίας Ομίλων.

Η FIFA αποζημιώνει τους συλλόγους, για παίκτες που τραυματίζονται κατά τις υποχρεώσεις του με τις εθνικές ομάδες και κάτι ανάλογο, αναμένεται να συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Η FIFA καλύπτει το πολύ ένα έτος τραυματισμού και το ποσό της αποζημίωσης περιορίζεται στα 7.500.000 ευρώ, με το μέγιστο ποσό που καταβάλλεται ανά ημέρα στην οποία ο παίκτης δεν μπορεί να παίξει είναι 20.548 ευρώ», λέει ειδικός στο Αθλητικό Δίκαιο. «Το συνολικό ποσό που μοιράζει ετησίως το πρόγραμμα της FIFA στους συλλόγους σε περίπτωση τραυματισμών είναι 80 εκατομμύρια ευρώ, επομένως κάθε αξίωση από την Αλ-Χιλάλ πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις παραμέτρους», καταλήγει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0