Football Talk

Να δούμε και την Ελλάδα στη Γερμανία: Ποιες είναι οι «9» που έχουν προκριθεί στο EURO 2024;

Να δούμε και την Ελλάδα στη Γερμανία: Ποιες είναι οι «9» που έχουν προκριθεί στο EURO 2024;

Κλείνουν εισιτήρια, πανηγυρίζουν για το επίτευγμά τους και περιμένουν πώς και πώς το καλοκαίρι. Εννέα χώρες βρίσκονται ήδη στο EURO 2024. Η Εθνική μας δεν είναι ακόμη μέσα σε αυτές. Αλλά ελπίζουμε πως δεν θα αργήσει να μπει στην ίδια συζήτηση με την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τις… υπόλοιπες!

Αρχίζει και διαμορφώνεται σιγά σιγά το παζλ, με φόντο το EURO 2024 στη Γερμανία, με εννέα ομάδες να έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν δεδομένα την παρουσία τους στον θεσμό και την Αγγλία να αποτελεί την πιο πρόσφατη από αυτές.

Τα «τρία Λιοντάρια» έκαναν το χρέος τους, επικράτησαν της Ιταλίας και συνεχίζουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με συνέπεια να αποτελούν μέλη ενός «κλειστού κλαμπ», που σύντομα θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο.

Ποιες είναι όμως προς το παρόν οι ομάδες, που θα παρευρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι; Είναι φυσικά οι «οικοδεσπότες», είναι η Πορτογαλία του εκπληκτικού Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ και η Ισπανία, στη νέα, βελτιωμένη έκδοσή της.

Το ταξίδι θα κάνει και το Βέλγιο, με τον Ρομέλου Λουκάκου να έχει αφυπνιστεί για τα καλά, ακόμη και δίχως τον Εντέν Αζάρ, ενώ η Αυστρία με τη Σκωτία, έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να «κλείσουν» εισιτήρια.

Σπουδαίο επίτευγμα για το σύνολο του Στιβ Κλαρκ, που σε ίδιο όμιλο με την Ισπανία, προπορεύεται στη βαθμολογία, έχοντας για ηγέτη τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και βασικό αριστερό μπακ, τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον.

Έχουμε δρόμο για το EURO 2024, αλλά η ευχή μας είναι… μία. Να βρίσκεται εκεί και η Εθνική μας ομάδα. Και αν μέσω των προκριματικών του EURO είναι πλέον δύσκολο, ας γίνει μέσω του Nations League. Το αξίζουμε. Και μπορούμε να το καταφέρουμε!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0