Football Talk

Ελλάδα – Ολλανδία 0-1: Χρειάστηκαν δύο πέναλτι για να «λυγίσει» αυτή η Εθνική και ο Βλαχοδήμος! (video)

Ελλάδα – Ολλανδία 0-1: Χρειάστηκαν δύο πέναλτι για να «λυγίσει» αυτή η Εθνική και ο Βλαχοδήμος! (video)
Ελληνική ψυχή, εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος νικήθηκε με τη... δεύτερη. Απέκρουσε ένα πέναλτι, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τη στιγμή του 89ου λεπτού και η Ελλάδα λύγισε στις καθυστερήσεις από την Ολλανδία!

Κρίμα για αυτή την Ελλάδα. Φοβερά ψυχωμένη η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, πάλεψε με την Ολλανδία, την κράτησε στο «μηδέν» για 89 λεπτά, αλλά ηττήθηκε με το δεύτερο πέναλτι της βραδιάς για τους «οράνιε», από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέπληξε άπαντες, η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με τριάδα στην άμυνα και η Ολλανδία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ολότελα διαφορετικό σχήμα από ό,τι περίμενε και από ό,τι φυσικά συνάντησε στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, στην έδρα των «οράνιε».

Μπήκε καλά η Ελλάδα στο ματς, έκλεισε τους χώρους, είχε διάθεση και τρεξίματα και μάλιστα ήταν αυτή που κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια, στο 13ο λεπτό, με τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ολλανδία ξεκίνησε να παίρνει μέτρα στο παιχνίδι, απείλησε με τον Ρέιντερς, μετά από κόρνερ και στο 24ο λεπτό, ξανά από στατική φάση,  η φιλοξενούμενη κέρδισε πέναλτι.

Ο Κουλιεράκης κράτησε παρατεταμένα τον Φαν Ντάικ, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν εκεί. Νίκησε τον Βέγκορστ στη μεταξύ τους «μονομαχία» και το 0-0 διατηρήθηκε.

Οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα, απείλησαν κα πάλι με τον σέντερ φορ τους στο 37ο λεπτό, αλλά ο Παναγιώτης Ρέτσος πρόλαβε να βάλει την κόντρα, με την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, να λαμβάνει χώρα στο 44’.

Με μία μεγάλη μπαλιά του Φαν Ντάικ, ο Μπέργκβαϊν βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο Ρότα δεν υπολόγισε καλά την φάση, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ αντέδρασε ξανά εξαιρετικά.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους «οράνιε» όμως αυτή τη φορά να απειλούν πρώτοι. Ο Μαυροπάνος έκανε σοβαρό λάθος, στο 46ο λεπτό, αλλά είχε έρθει η ώρα για την 3η μεγάλη επέμβαση του Βλαχοδήμου στο ματς. Σταμάτησε ξανά τον Μπέργκβαϊν και παραχώρησε κόρνερ, με την Ελλάδα να «ισοφαρίζει» τις ευκαιρίες πέντε λεπτά μετά.

Ο κορυφαίος του… γηπέδου, μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Φώτης Ιωαννίδης, πέρασε στο ένας με έναν τρεις φορές (!) τον Νέιθαν Άκε, στην ίδια φάση, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λίγο έλειψε η πρώτη μας «κλασσική» ευκαιρία στο ματς να μας «τιμωρήσει» ακριβά, καθώς 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε και πάλι, προκειμένου να μείνει το «μηδέν» σε προσπάθεια του Μάλεν.

Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να διεκδικήσει ό,τι αναλογεί στο ματς για την Εθνική μας ομάδα. Άλλαξε το σύστημα, έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα, βγάζοντας από το παιχνίδι τον Κουλιεράκη, πέρασε στο παιχνίδι τον Μπουχαλάκη και τον Σιώπη, ενώ και ο Ταξιάρχης Φούντας αντικατέστησε τον Τάσο Μπακασέτα που πονούσε.

Η Ελλάδα απέκτησε ενέργεια, ο Μπουχαλάκης επιχείρησε σέντρα – σουτ στο 64ο λεπτό και η Ολλανδία φάνταζε «μπλοκαρισμένη» κόντρα στην εξαιρετική, ελληνική άμυνα.

Απειλήσαμε με τον Πέτρο Μάνταλο στο 80’, περιορίσαμε τους κινδύνους και εν τέλει, αλλά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετουσίωσε σε γκολ το δεύτερο πέναλτι της Ολλανδίας, σε ανατροπή του Παυλίδη και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0!





H σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας:

Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Ιωαννίδης

Η σύνθεση της Ολλανδίας:

Βερμπρούγκεν, Χερτράουντα, Άκε, Φαν Ντάικ, Ρέιντερς, Βίφερ, Ντάμφρις, Χάρτμαν, Σίμονς, Μπέργκβαϊν, Βέγκχοσρτ

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0