Football Talk

Τα… δεμένα χέρια του Γιοβάνοβιτς και το πράσινο καλεντάρι που κρατάει ψηλά την πίεση

Τα… δεμένα χέρια του Γιοβάνοβιτς και το πράσινο καλεντάρι που κρατάει ψηλά την πίεση

Δεδομένο πρόβλημα θα έχει στην θέση των κεντρικών αμυντικών ο Παναθηναϊκός, με το πρόγραμμα που έρχεται να διατηρεί στα ύψη την πίεση των αγωνιστικών αναγκών της ομάδας, με διαδοχικά παιχνίδια και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει… δεμένα χέρια.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Νέο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν να τίθεται νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα, καθώς ο τραυματισμός στην ποδοκνημική δεν αποκαταστάθηκε ακόμη και οι εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το «Τριφύλλι», δεν έδωσαν τα αποτελέσματα που ήθελαν στην ομάδα. Ο Αμερικάνος θα πρέπει να φορέσει μια ειδική ορθοπεδική μπότα για να κρατάει το πόδι σταθερό και παράλληλα θα συνεχίζει να κάνει θεραπεία έτσι ώστε να επανέλθει στην δράση.

Τα μαντάτα αυτά, σε συνδυασμό με την ρήξη χιαστού του Χόρντουρ Μάγκνουσον που θα μείνει εκτός γηπέδων για όλη την φετινή χρονιά, έχει δέσει τα χέρια του Σέρβου τεχνικού, με τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας να είναι πλέον επικεντρωμένες σε λίγα πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Τιν Γεντβάι θα… τραβήξουν το κουπί στα στόπερ και παράλληλα ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει τον Γουίλιαν Αράο, ο οποίος θα πάρει λεπτά συμμετοχής στην συγκεκριμένη θέση κατ’ ανάγκη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον έχει χρησιμοποιήσει ήδη εκεί στην αρχή της σεζόν για να δώσει «ανάσες» σε άλλους ποδοσφαιριστές. Στην ίδια διαδικασία φυσικά μπορεί να δούμε και ο Ρούμπεν Πέρεθ να μπαίνει, του οποίου όμως φυσική του θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ, στον νευραλγικό χώρο του κέντρου (όπως δηλαδή και του Αράο).

Ήταν πραγματικά ένα αναπάντεχο νέο για τους «πράσινους», καθώς κύριος... πονοκέφαλος ήταν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες τους. Δεν τους… ήρθε κάτι από εκεί, αντίθετα μάλιστα, ο Σπόραρ σημείωσε πολύ καλή εμφάνιση, όπως και ο Άνταμ Τσέριν ήταν θετικός. Όλα αυτά, λιγότερο από μια εβδομάδα έως ότου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για τις υποχρεώσεις της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ύστερα από το «αιώνιο ντέρμπι» στο Καραϊσκάκη σειρά θα πάρει η γαλλική Ρεν, η οποία θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ευρωπαϊκό παιχνίδι των ομίλων του Europa League.

Όπως το περασμένο διάστημα, έτσι και η ερχόμενη χρονική περίοδος κρατάει στα ύψη τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας, αφού από τις 22 Οκτωβρίου έως και το τέλος του Νοέμβρη, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (22/10), την Ρεν σε δύο παιχνίδια (26/10 στην Ελλάδα και 9/11 στην Γαλλία) και την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία (30/11). Φυσικά αυτά τα παιχνίδια είναι αυτά που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «υψηλής προτεραιότητας», αλλά παράλληλα υπάρχουν παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό, την Λαμία, την Κηφισιά και τον Άρη, τα οποία η ομάδα τα αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα με τα κρίσιμα παιχνίδια. 

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους απρόοπτους τραυματισμούς, με το πρόγραμμα να… τρέχει δίχως να περιμένει κανέναν. Το επίπεδο έχει ανέβει, οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται θετικά και δείχνουν να είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι. Τόσο ο Σένκεφελντ, όσο και ο Τζούριτσιτς που μίλησαν στο BN Sports, δείχνουν να έχουν υψηλά στάνταρ και ατομικά, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Επιλογές πλέον δεν υπάρχουν όλοι είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στις απαιτητικές υποχρεώσεις. Υπάρχει πίστη, δουλειά γίνεται χωρίς αμφιβολία, φτάνει όμως οι δυνάμεις των παικτών να «κρατήσουν» μέσα στην πίεση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0