Football Talk

Ουαλία – Κροατία 2-1: Φοβήθηκε τη φωτιά και... κάηκε από τους «δράκους»!

Ουαλία – Κροατία 2-1: Φοβήθηκε τη φωτιά και... κάηκε από τους «δράκους»!

Η Ουαλία υποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10) την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2024 σε ένα ανατρεπτικό ματς, το οποίο έμελλε να χαλάσει την βραδιά του Λούκα Μόντριτς και της παρέας του. Τελικό σκορ 2-1 και η ομάδα του Πέιτζ ισοβάθμισε με την ομάδα του Ντάλιτς, η οποία όμως έπεσε στην τρίτη θέση.

Η φωτιά των «βατρένι» δεν άναψε ποτέ. Βρίσκονταν στην δεύτερη θέση της κατάταξης, πλησιάζαν την πρόκριση και ξαφνικά ήρθε μια Ουαλία από το πουθενά και τα έκανε όλα... άνω κάτω.

Μια Κροατία αποσυντονισμένη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά καθόλου καλές. Είχε με διαφορά μεγαλύτερη κατοχή στην μπάλα, αλλά οι προσπάθειες της δεν απέδωσαν καρπούς. Βρήκε μια μόνο φορά τον στόχο, όμως η οικοδέσποινα το έκανε... εις διπλούν.

Η εικόνα των «δράκων» μακράν πιο ήρεμη, όμως πιο αποδοτική. Από τα πέντε σουτ στον στόχο που εκτέλεσαν τα δύο βρήκαν τα δίχτυα και ήταν αρκετά για να φύγουν με το αποτέλεσμα που κυνηγούσαν, και χρειάστηκε ένας μόνο άνθρωπος.

Ο Χάρι Γουίλσον αναδείχθηκε σε ήρωα... της ημέρας. Πρώτα στο 47’ εντόπισε τον Λιβάκοβιτς εκτός θέσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έπειτα στο 60’ με άλμα εκμεταλλέυτηκε μια σέντρα και σκόραρε με κεφαλιά.

 

Ξύπνησε για λίγο στο 78’ η ομάδα του Ντάλιτς, με τον Πάσαλιτς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα μέσα στην εστία του Γουόρντ, ύστερα από μια επικίνδυνη σέντρα του Μόντριτς. Και εκεί έμεινε, με το παιχνίδι να λήγει 2-1 και τους Κροάτες να φεύγουν με χαμηλωμένα τα κεφάλια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία (Ρ. Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Μέφαμ, Ντέιβις, Τζ. Τζέιμς, Γουίλσον (80’ Μπρόντχεντ), Αμπαντού, Γουίλιαμς, Μπρουκς (57’ Ντ. Τζέιμς), Μουρ

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (46’ Στάνισιτς), Βίντα, Γκβάρντιολ, Μπάρισιτς (59’ Σόσα), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς, Μάγερ, Μούσα (46’ Μπέλιο), Μπρέκαλο (46’ Πάσαλιτς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0