Football Talk

ΑΕΚ: Η επιθετική της γραμμή, η κακή περίοδος και το μέλλον

ΑΕΚ: Η επιθετική της γραμμή, η κακή περίοδος και το μέλλον

Τα λίγα γκολ που έχει βρει έως τώρα η ΑΕΚ από τους φουνταριστούς της, η πίστη του Αλμέιδα και ο Γκαρσία.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η σεζόν έχει προχωρήσει ήδη αρκετά. Η ΑΕΚ έχει δώσει ως τώρα πολλά και σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήρθε ένα μικρό διάλλειμα αυτή την περίοδο λόγω Εθνικών ομάδων και επιστροφή στη συνέχεια με φουλ, ξανά, κρίσιμους αγώνες.

Το πρόσημο έως τώρα κρίνεται θετικό. Υπάρχουν και απώλειες βαθμών, όμως έχουν έρθει και μεγάλες νίκες. Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως η ομάδα έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από κάποιους παίκτες. Για παράδειγμα δεν έχει βρει γκολ από τους επιθετικούς της. Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν τον ανησυχεί αυτό το γεγονός.

Πράγματι, η ΑΕΚ και ποδόσφαιρο καλό παίζει κατά διαστήματα και φάσεις δημιουργεί. Το γεγονός ότι δεν παίρνει γκολ από τους φορ της μπορεί να θεωρεί και κακή περίοδο. Μέχρι στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει πάρει ένα γκολ από τους επιθετικούς της: Είναι αυτό του Πόνσε κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα 11 τέρματα έχουν έρθει από παίκτες που παίζουν σε άλλες θέσεις. Στην Ευρώπη και στα δυο ματς των ομίλων πάλι ο Πόνσε έχει βρει γκολ.

Τα υπόλοιπα τα έχει βρει από Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς, Βίντα. Και ο Αραούχο έχει κάνει γκολ και ο Τσούμπερ, όμως αμφότεροι δεν παίζουν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός έπαιξε σε αυτή τη θέση με τον Παναιτωλικό, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και το έψαξε με τεράστιο ζήλο. Γι’ αυτό και στις δηλώσεις του ο Αλμέιδα παραδέχθηκε ότι «παρακαλούσα να βάλει ένα γκολ ο Σέρχιο».

Είναι σίγουρος ο Αλμέιδα πως μόλις με το καλό γυρίσει και ο Λιβάι Γκαρσία υγιής η ΑΕΚ θα… ρολάρει μπροστά. Θα βρει γκολ και από τους φουνταριστούς της. Θα «ξεκλειδώσουν» και τότε θα μπορεί να παίρνει αγώνες πιο εύκολα απ’ ότι έως τώρα, διατηρώντας φυσικά ή και αυξάνοντας τα καλά διαστήματα ποδοσφαίρου μέσα στο παιχνίδι της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0