Football Talk

Εθνική Ελλάδος: Η «κατάρα» των σέντερ φορ κράτησε 17 μήνες, αλλά ο Γιακουμάκης την... έσπασε! (video)

Εθνική Ελλάδος: Η «κατάρα» των σέντερ φορ κράτησε 17 μήνες, αλλά ο Γιακουμάκης την... έσπασε! (video)

Στο Δουβλίνο η Εθνική άνοιξε το σκορ χάρη σε τρομερή κεφαλιά του Γιακουμάκη. Ο Έλληνας φορ έδωσε την λύση που ψάχνει η Ελλάδα εδώ και επτά συνεχόμενες αναμετρήσεις.  

Επιτέλους γκολ από σέντερ φορ για την Εθνική Ελλάδος.

Ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σέντρα του Τσιμίκα και με κεφαλιά «κανονιά» στο 20’ άνοιξε το σκορ στο Δουβλίνο.

Η Εθνική διαθέτει στις τάξεις της τον Βαγγέλη Παυλίδη, που κάνει πράγματα και… θαύματα στην Ολλανδία, τον Γιώργο Γιακουμάκη που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Αμερική, αλλά και τον Τάσο Δουβίκα που αγωνίζεται πλέον στην La Liga, όπου συχνά πυκνά βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η θέση του «9» είναι υπερπλήρης, όμως παρ’ όλα αυτά τα γκολ από την κορυφή της επίθεσης έρχονται με το… σταγονόμετρο.

Ήταν 12 Ιουνίου του 2022, όταν η Ελλάδα βρήκε γκολ από το 9αρη της.

Στο Πανθεσσαλικό η Εθνική φιλοξένησε το Κόσοβο για το Nations League, με τον Γιακουμάκη όπως και σήμερα (13/10) να ανοίγει το σκορ στο 71ο λεπτό μέχρι ο Μάνταλος να σφραγίσει την νίκη δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού (2-0).

Έκτοτε έπρεπε να περάσουν επτά παιχνίδια, που τις λύσεις θα έπρεπε να δώσουν οι περιφερειακοί, διότι η δυσκολία των σέντερ φορ απέναντι στο αντίπαλο τέρμα ήταν έντονη.

Μπορεί οι παίκτες μας στο διασυλλογικό επίπεδο να σκοράρουν κατά ριπάς, με το εθνόσημο στο στήθος όμως τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.

Ο Γιακουμάκης ήρθε για να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να δείξει πως η Ελλάδα έχει σέντερ φορ και όταν χρειαστεί θα βροντοφωνάξει «παρών».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0