Football Talk

Οι παίκτες του Άγιαξ είναι… άφαντοι και η Εθνική Ολλανδίας «γυρίζει» στο 1981! (video)

Οι παίκτες του Άγιαξ είναι… άφαντοι και η Εθνική Ολλανδίας «γυρίζει» στο 1981! (video)

H κατακόρυφη πτώση σε φόρμα του Άγιαξ, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν πολλοί παίκτες της Εθνικής Ολλανδίας, «οδήγησαν» σε μία ανεπιθύμητη συνθήκη τον «Αίαντα» για πρώτη φορά μετά το 1981!

Ο Άγιαξ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εθνική Ολλανδίας και αυτό είναι απολύτως λογικό. Φυσικά και η Αϊντχόφεν αλλά και η Φέγενορντ είναι δύο επίσης πολύ μεγάλες και ιστορικές ομάδες, αλλά η ομάδα του Άμστερνταμ είναι αυτή που έχει «βγάλει» μερικά από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ονόματα της χώρας.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι – σαφώς – αυτό του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίες έζησε μερικές ένδοξες στιγμές με τον «Άιαντα». Εξίσου μεγάλες επιτυχίες και πορείες με την Εθνική του ομάδα βίωσε και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ένα ακόμη «παιδί» των ακαδημιών του, χάρις και στο… ασύλληπτο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, στον τελικό του Euro 1988.


Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν, ο Άγιαξ έφτασε κοντά στο να ξανά «γράψει» ιστορία το 2019, πραγματοποιώντας μία τρομερή σεζόν που σταμάτησε στα ημιτελικά του Champions League από την Τότεναμ και έπειτα… τίποτα.

Τα νέα ταλέντα δεν προήλθαν από τις υποδομές του συλλόγου, ενώ αυτοί που… ξεχώριζαν πουλήθηκαν ακριβά! Έτσι, αυτό έχει φέρει τον Άγιαξ σε μία ανεπανάληπτη κρίση, αφού είναι επτά ματς χωρίς νίκη και βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας από το… τέλος.

Οι τραυματισμοί των Ματίας Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιονγκ, αλλά και η απουσία του Ντάλεϊ Μπλιντ από την αποστολή απέναντι στη Γαλλία, έφερε μία ιδιαίτερη συνθήκη στους «οράνιε». Η Εθνική Ολλανδίας δεν έχει στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται ή να έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Άγιαξ στο παρελθόν, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του… 1981!

Η τελευταία είχε έρθει σε μία φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ιταλία, το ματς αναδείχθηκε ισόπαλο και 42 ολόκληρα χρόνια αργότερα, η Ολλανδία αισθάνεται και πάλι «φτωχή»…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0