Football Talk

Ο Τζίμας στο Top-60 της Guardian, αλλά πόσες φορές πέτυχε... διάνα με Έλληνες; (video)

Ο Τζίμας στο Top-60 της Guardian, αλλά πόσες φορές πέτυχε... διάνα με Έλληνες; (video)

Η Guardian επέλεξε τον Στέφανο Τζίμα του ΠΑΟΚ μεταξύ των 60 κορυφαίων ταλέντων παγκοσμίως. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ξεχωρίζει κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή…

Σπουδαία διάκριση για τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Στέφανο Τζίμα! Η γνωστή εφημερίδα Guardian, συμπεριέλαβε τον 17χρονο επιθετικό στη λίστα με τα 60 κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως!

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από το 2006 και έπειτα, με τον Τζίμα να έχει δείξει φυσικά τις ικανότητές του ήδη από πολύ νωρίς. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη η επιλογή του γνωστού βρετανικού Μέσου.

Δεν αποτελεί, ωστόσο, την πρώτη φορά που διαλέγει κάποιον ταλαντούχο παίκτη από τη χώρα μας για τη συγκεκριμένη λίστα. Μάλιστα, από το 2014 και μετά, συναντάμε κάποιον Έλληνα σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις!

tzimas.jpg

Η αρχή έγινε με τον Λάζαρο Λάμπρου, όταν ακόμα βρισκόταν στον Παναθηναϊκό το 2014. Ο δρόμος του τον ανέβασε στη Θεσσαλονίκη για τον Ηρακλή, απ’ όπου μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ. Ύστερα από αρκετούς δανεισμούς, πήρε μεταγραφή για την Εξέλσιορ το καλοκαίρι του 2022, παραμένοντας εκεί μέχρι και σήμερα.

Την επόμενη χρονιά, η Guardian ξεχώρισε τον Δημήτρη Λημνιό. Στον Ατρόμητο έκανε το βήμα παραπάνω, ώστε να κερδίσει μία θέση στον ΠΑΟΚ και από εκεί, να βρει το εισιτήριο για το εξωτερικό. Η Κολωνία έβγαλε από τα ταμεία της 3.3 εκατομμύρια ευρώ, με τον Έλληνα εξτρέμ να βρίσκεται ακόμα στη γερμανική ομάδα. Εξαίρεση αποτέλεσε ένας μονοετής δανεισμός στην Τβέντε, το 2021-22.

Το 2016 ήταν η σειρά του Αντώνη Στεργιάκη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αγωνιζόταν τότε στη Σλάβια Σόφιας και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να μετακομίσει στην Μπλάκμπερν, το 2020. Πλέον, από τον Ιούλιο του 2022, αποτελεί μέλος της ομάδας του Παναιτωλικού.

Ο Γιώργος Αντζουλάς είχε τοποθετηθεί στη λίστα του 2017, ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης. Το ταλέντο του έπεισε τη Φιορεντίνα να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού το 2018, για να του δώσει μία ευκαιρία στην ομάδα νέων. Έπειτα από έναν χρόνο επέστεψε στην Αρκαδία, ενώ το 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κοσέντζα. Τελικά, έφυγε οριστικά από την Τρίπολη τον περασμένο Ιανουάριο, με την Ούιπεστ να προχωρά στην απόκτηση του νεαρού αμυντικού.

αντζχ.jpg

Ύστερα από απουσία ενός έτους, ένας παίκτης του Ατρομήτου ήρθε να προστεθεί ξανά σε αυτήν την κατηγορία, το 2019. Πρόκειται για τον Ρονάλντο Σάνι, που το 2022 πήγε στη γερμανική Νέουχοφ, αλλά έπειτα από έξι μήνες γύρισε στην Ελλάδα για τον Θεσπρωτό. Τώρα είναι παίκτης του Πανελευσινιακού.

Το 2020 αποτέλεσε ακόμα μία «κενή» περίοδο για τη χώρα μας, αλλά αμέσως μετά, ο ΠΑΟΚ είχε την τιμητική του. Μαζί και ο Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος επέλεξε τον Φεβρουάριο του 2023 να αλλάξει ήπειρο και να γίνει κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών, για λογαριασμό του Σικάγου.

Τελευταίος πριν από τον Τζίμα, ήταν ο Δημήτρης Καλοσκάμης του Παναθηναϊκού, την περασμένη χρονιά. Βρίσκεται ακόμα στους «πράσινους» και αγωνίζεται με την ομάδα Β.

Θα έχει άραγε ο «εκλεκτός» της Guardian από την Ελλάδα για το 2023, καλύτερα τύχη από τους προκατόχους του; Η… μπάλα είναι στα δικά του πόδια, όπως και το μέλλον του Στέφανου Τζίμα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0