Football Talk

«Ξέσπασμα» Μαρθελίνο κατά Μαρσέιγ: «Είναι ένας σύλλογος που αντί να εξελίσσεται, οπισθοχωρεί»

«Ξέσπασμα» Μαρθελίνο κατά Μαρσέιγ: «Είναι ένας σύλλογος που αντί να εξελίσσεται, οπισθοχωρεί»

«Δεν είναι τόσο μεγάλος σύλλογος, όσο θα ήθελε να είναι»! Απασφάλισε ο Μαρθελίνο κατά της Μαρσέιγ.

Σχετικά Άρθρα

Δεν έφυγε και με τον ιδανικότερο τρόπο από τη Μαρσέιγ ο Μαρθελίνο. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

Μιλώντας πρόσφατα στην «Equipe», αναφέρθηκε στην μέχρι πρότινος ομάδα του, «ξεσπώντας» για τα όσα διαδραματίστηκαν στον σύλλογο της Μασσαλίας κατά τις τελευταίες του ημέρες στην τεχνική του ηγεσία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ισπανός προπονητής:

«Ένιωσα πολύ θυμωμένος, απογοητευμένος και λυπημένος. Είχαμε βάλει όλο τον ενθουσιασμό μας για να αναπτύξουμε ένα σούπερ ελκυστικό πρότζεκτ, σε ένα μεγάλο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύαμε ότι ήταν ένας μεγάλος σύλλογος με όλη τη σημασία της λέξης. Αλλά αυτά τα θλιβερά γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν είναι τόσο μεγάλος σύλλογος όσο θα ήθελε να είναι. Κάποιοι οπαδοί, που θέλουν να επηρεάζουν μόνιμα τα γεγονότα τον εμποδίζουν να είναι μεγάλος σύλλογος.

Πέρασα είκοσι χρόνια ως προπονητής και σχεδόν είκοσι χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης πριν, και δεν το είχα ξαναδεί αυτό στη ζωή μου. Και δεν νομίζω ότι θα το ξαναδώ. Τουλάχιστον το ελπίζω πραγματικά. Είναι ένας τρόπος που απέχει πολύ από αυτό που θα έπρεπε να είναι η πραγματικότητα, το 2023, σε μια πολιτισμένη χώρα. Το ποδόσφαιρο είναι πάθος, αλλά υπάρχουν όρια.
Η πολύ σύντομη εμπειρία μου με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για έναν σύλλογο, όπου η δημιουργία ενός έργου είναι απολύτως αδύνατη. Επειδή ένας τόσο μεγάλος σύλλογος δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από λίγους. Οι σοβαροί σύλλογοι οδηγούνται από την κορυφή και κάθε πρόβλημα, κάθε κατάσταση αντιμετωπίζεται και τιμωρείται αν χρειαστεί.
Οι οπαδοί είναι υποστηρικτές, μεταδίδουν πάθος και είναι απαραίτητοι. Το να ζεις εντός έδρας αγώνες στο Βελοντρόμ είναι μαγικό, πραγματικά, είναι διαφορετικό από οτιδήποτε έχω ζήσει. Έτσι οι οπαδοί ενθαρρύνουν, οι προπονητές δουλεύουν και, στο τέλος της σεζόν κάνουμε τον απολογισμό.
Αλλά όχι μετά από δύο μήνες. Αυτό φαίνεται να σημαίνει ότι όλα είχαν ενορχηστρωθεί εκ των προτέρων. Οι σύλλογοι πρέπει να εξελιχθούν, όχι να υποχωρήσουν. Και η Μαρσέιγ, όπως έχουν τα αποτελέσματα, είναι ένας σύλλογος που αντί να εξελίσσεται οπισθοχωρεί.
»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0