Football Talk

Ασαμόα: «Το χαμένο πέναλτι του στο Μουντιάλ, με στοιχειώνει μέχρι σήμερα» (video)

Ασαμόα: «Το χαμένο πέναλτι του στο Μουντιάλ, με στοιχειώνει μέχρι σήμερα» (video)
Και να φανταστείτε πως όλα ξεκίνησαν από την... απόκρουση του Λουίς Σουάρες, στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης.
Flashback για να θυμηθεί κάποιος τη συγκεκριμένη ιστορία, μάλλον δεν χρειάζεται. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία για τη Γκάνα και γενικότερα για μία χώρα της Αφρικής, να φτάσει έως τα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Λουίς Σουάρες, όμως, είχε άλλη άποψη. «Θυσιάστηκε» για την ακρίβεια, για να δώσει μία ευκαιρία στη «σελέστε», να προκριθεί.

Σε κεφαλιά που 100% θα κατέληγε στα δίχτυα, στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, απομάκρυνε την μπάλα με τα χέρια. Αποβλήθηκε, αλλά ο εκτελεστής του πέναλτι, Ασαμόα Γκίαν, αστόχησε!



Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Γκάνα αποκλείστηκε, και παρότι έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε, δεν το έχει ξεπεράσει!

Όσα δήλωσε πρόσφατα, το επιβεβαιώνουν:

«Μέχρι σήμερα, οποιαδήποτε στιγμή μόνη μου, εξακολουθεί να με στοιχειώνει… μερικές φορές νιώθω ότι ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει ξανά για να μπορέσω να λυτρώσω τον εαυτό μου.

Αλλά ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που θα με κυνηγάει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το αποδέχομαι γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό.

Πήγα εκεί για να σώσω τη χώρα μου, αλλά κατέληξα να είμαι ο κακός, κάτι που αποδέχομαι γιατί ξέρω πώς νιώθουν οι άνθρωποι.

Ήταν μια καταστροφή. Ήταν τρελό. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλη τη νύχτα γιατί έκλαιγα όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί, οπότε ήμουν κάπως ήρεμος γιατί δεν μπορούσα να κλάψω πια.

Το μόνο που έλεγα στον εαυτό μου ήταν να πάρω άλλη μια ευκαιρία γιατί ήξερα ότι θα μπορούσα να λυτρώσω τον εαυτό μου ακόμα κι αν όχι το ποδόσφαιρο, κάτι άλλο. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνω, τα παιδιά μου θα το κάνουν μια μέρα».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0