Football Talk

Πότε είχε προταθεί ξανά στην Ελλάδα ο Φρόιντφελντ; Ο Ιούλιος του 2020, ο Κλάτενμπεργκ και το ματς που δεν θα ξεχάσει! (video)

Πότε είχε προταθεί ξανά στην Ελλάδα ο Φρόιντφελντ; Ο Ιούλιος του 2020, ο Κλάτενμπεργκ και το ματς που δεν θα ξεχάσει! (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πίτερ Φρόιντφελντ θα απασχολήσει το ελληνικό κοινό. Συνέβη και μία τριετία νωρίτερα, με τον Σουηδό να «παίζει» ξανά για τη θέση του αρχιδιαιτητή και ήδη να υπάρχουν αντιδράσεις. Ποιος είναι όμως ο 59χρονος Σουηδός;

Στο άκουσμα της είδησης, πιθανώς αρκετοί θα τον θυμάστε. Ίσως τον έχετε ακούσει και πάλι. Ίσως το δύσκολο σε προφορά, όνομά του, να σας γυρνά μερικά χρόνια πίσω. Διότι ο Πίτερ Φρόιντφελντ έχει συνδεθεί ξανά με το ελληνικό κοινό, όπως άλλωστε επισήμανε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις δηλώσεις του κατά του Τάκη Μπαλτάκου.

Επιστρέφουμε στο 2020 και συγκεκριμένα στα μέσα Ιουλίου εκείνης της χρονιάς. Ένα μήνα περίπου πριν από την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, με την UEFA να συζητά με τη Super League και τον Πίτερ Φρόιντφελντ να είναι βασικός υποψήφιος, μαζί με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για να αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή στη χώρα μας.

Εν τέλει, οι ιθύνοντες της ελληνικής Ομοσπονδίας επιλέγουν τον δεύτερο και κάπως έτσι, η περίπτωση του Σουηδού, δεν προχωρά, για να επανέλθει στο προσκήνιο, σχεδόν 1000 ημέρες μετά, την πρώτη συζήτηση.

Ο Πίτερ Φρόιντφελντ προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο. Ποιος είναι όμως ο 59χρονος Σουηδός πρώην ρέφερι; Ψηφίστηκε καλύτερος διαιτητής στη Σουηδία το 2001 και εργάζεται επίσης ως διευθυντής γηπέδου εκτός διαιτησίας.

Ο Φρόιντφελντ διαιτήτευσε έξι παιχνίδια κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, ενώ ήταν ο «άρχοντας» στον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2008, ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Ζενίτ, έναν από τους μεγαλύτερους διορισμούς για διαιτητή της UEFA. Ο Σουηδός επιλέχθηκε για διαιτητής στο EURO 2008 στην αναμέτρηση της Ελβετίας και της Αυστρίας, το πρώτο και μοναδικό μεγάλο τουρνουά του, καθώς έπειτα αναγκάστηκε να κρεμάσει την σφυρίχτρα του σε ηλικία 45 ετών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010.

Έχει βρεθεί και σε άλλα κομβικά ματς, όπως αυτό της Άρσεναλ με τη Γιουβέντους το 2006, στην επιστροφή του Πατρίκ Βιεϊρά ως αντίπαλος στο «Έμιρεϊτς», και στον προημιτελικό του 2008, ανάμεσα στους «κανονιέρηδες» και τη Λίβερπουλ.

Ποιο ματς δεν θα λησμονήσει ποτέ όμως; Αυτό του EURO 2008, ανάμεσα στην Τσεχία και την Τουρκία. Ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, πέναλτι, αποβολές, ευτράπελα, που μέχρι και σήμερα, αποτελεί θέμα συζήτησης στο Twitter.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0