Football Talk

Τα «πρέπει» της ΑΕΚ και η μεγάλη ανάγκη που είχε

Τα «πρέπει» της ΑΕΚ και η μεγάλη ανάγκη που είχε

Το ματς με τον Παναιτωλικό, η εξέλιξή του, τα γκολ που ήρθαν από την… άμυνα, οι επιθετικοί και η διακοπή.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είχε ανάγκη η ΑΕΚ ένα βράδυ σαν κι αυτό της Κυριακής στη Φιλαδέλφεια. Ένα γήπεδο γεμάτο, ξανά, μία άνετη νίκη, μηδέν παθητικό στην άμυνα για πρώτη φορά στη σεζόν, ήρεμο σχετικά παιχνίδι, το ροτέισον έγινε, ο Αλμέιδα μοίρασε το χρόνο, δοκίμασε κάποια πράγματα και οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι.

Όταν δίνεις τόσο απαιτητικά παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες, όταν παίζεις σε Ελλάδα και Ευρώπη τόσο σημαντικούς αγώνες, το να κερδίζεις κάποια απ’ αυτά σχετικά εύκολα σου κάνουν καλό σε όλους τους τομείς. Καταρχάς, ηρεμείς ψυχικά. Δεν γίνεται να δίνεις όλους τους αγώνες σου στα «κόκκινα». Φθείρεσαι. Χρειάζεσαι και παιχνίδια που να τα καθαρίζεις νωρίς και μετά να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο χωρίς μεγάλο άγχος μέχρι το τέλος. Αυτό έκανε, ουσιαστικά, η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο, είχε στιγμές, είχε συντριπτική κατοχή, βρήκε δυο γκολ κοντά χρονικά το ένα με το άλλο και το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο έδωσε μία ασφάλεια. Στην επανάληψη η αλήθεια είναι πως μόνο στο τελευταίο 10λεπτο συν τις καθυστερήσεις η ΑΕΚ πάτησε ξανά λίγο γκάζι. Το είχε αφήσει για αρκετά λεπτά. Εκεί έπαιξε λίγο με την… ηρεμία της. Αν ο Παναιτωλικός έβρισκε γκολ στις δυο φάσεις που έκανε, ίσως είχαμε ξανά θρίλερ. Ο Στάνκοβιτς όμως ήταν εκεί… Μην έχουμε όμως αυταπάτες. Η κούραση των παικτών της ΑΕΚ είναι μεγάλη. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Διεθνείς πολλοί, ματς απαιτητικά και όλα με ένταση, προσθέστε ταξίδια και προπονήσεις ενδιάμεσα, βάλτε τα στο… μπλέντερ και βγαίνει η κόπωση. Άρα το να βλέπουμε κάποια «κοιλιά» μέσα στους αγώνες, όταν η ομάδα είναι μπροστά στο σκορ, είναι λογικό να συμβεί.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι τα καλά διαστήματα της στα παιχνίδια της αφενός να αυξάνει χρονικά μέσα στους αγώνες, αφετέρου να βρίσκει μέσα σε αυτά γκολ. Όσο περισσότερα γίνεται. Με τον Παναιτωλικό «μίλησαν» μπροστά οι αμυντικοί. Οι τρεις από τους τέσσερις της άμυνας βρήκαν δίχτυα! Εντυπωσιακό. Ο δε Βίντα βρήκε γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά απ’ αυτό με τον Άγιαξ! Κι αυτό είναι σημαντικό. Να πιστεύει η ομάδα πως όταν μπλοκάρουν οι επιθετικοί της, λύση μπορούν να δώσουν και οι πίσω γραμμές. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σεζόν οι επιθετικοί της ΑΕΚ δεν βρίσκουν συνεχώς το δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Δεν γίνεται να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα όλο αυτό. Το ξέρει ο Αλμέιδα. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου. Ήρεμος ήταν. Κάτι παραπάνω θα ξέρει… Οντως το γκολ για έναν επιθετικό είναι και ρέντα. Θα γυρίσει κι αυτή. Όταν αρχίζουν να βρίσκουν πιο εύκολα γκολ και οι επιθετικοί, αλλά και οι μέσοι, η ΑΕΚ θα κερδίζει κάποια παιχνίδια της πιο άνετα, απ’ ότι κάνει ως τώρα.

Η διακοπή θα δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες. Οι διεθνείς ωστόσο είναι πολλοί ξανά. Αυτοί δεν θα «αδειάσουν» όσο το έχουν ανάγκη. Το ζητούμενο είναι να γεμίσουν κάποιες μπαταρίες και με την επιστροφή στη δράση ξεκινά άλλο ένα μεγάλο σερί αγώνων. Με την επιστροφή για παράδειγμα η ΑΕΚ πάει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα, ενώ το ίδιο βράδυ παίζουν μαζί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ενώ λίγες ημέρες μετά πάει στη Μασσαλία να παίξει με την Μαρσέιγ και μετά τη Γαλλία υποδέχεται στη Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ. Κόλαση… Μεγάλα τα «πρέπει» που συνεχίζεται να την ακολουθούν. Μέχρι το επόμενο «πρέπει» το μυαλό και το σώμα πρέπει να ξεκουραστεί… Οι τραυματίες να επιστρέψουν και η ΑΕΚ να αρχίσει να παρουσιάζεται και πιο «φρέσκια» και πιο ουσιαστική. Κοιτώντας πίσω και στη προηγούμενη διακοπή, αν εξαιρέσουμε το ματς με τον ΟΦΗ, η δουλειά έγινε με υψηλό δείκτη επιτυχίας…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0