Football Talk

Μικέλ Αρτέτα: Μία νίκη… διαφορετική από τις άλλες και ένα 24/24, που περίμενε οκτώ χρόνια! (video)

Μικέλ Αρτέτα: Μία νίκη… διαφορετική από τις άλλες και ένα 24/24, που περίμενε οκτώ χρόνια! (video)

Ο Μικέλ Αρτέτα έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια. Η Άρσεναλ έπρεπε να δουλεύει για αυτό το βράδυ από τον Δεκέμβριο του 2015. Η Μάντσεστερ Σίτι βίωσε μία πενταετία, δίχως διαδοχικές ήττες στην Premier League. Όλα καταρρίφθηκαν στο 85:57. Όταν δηλαδή ο… τραυματίας, Γκάμπριελ Μαρτινέλι, είδε την μπάλα να κοντράρει στον Νέιθαν Άκε!

Πρόκειται με διαφορά για το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην εποχή του Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ. Για μία νίκη που δίνει στους «κανονιέρηδες» κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς. Δεν είναι απλώς το τελικό 1-0 κόντρα σε μία εκπληκτική ομάδα, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Είναι η αίσθηση του «μπορώ να το κάνω»…

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, όπως έμοιαζε να κάνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι αλλαγές του έδειξαν πως πιστεύει στο τρίποντο και εν τέλει, έμελλε να συνεργαστούν όλες μαζί για να έρθει το πολυπόθητο γκολ της Άρσεναλ.

Ο Τόμας Πάρτεϊ βρήκε τον Τακεχίρο Τομιγιάσου στην πλάτη της άμυνας, αυτός έδωσε στον Κάι Χάβερτς και ο τελευταίος βρήκε τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε, άλλαξε πορεία και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία, σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος!

Τότε, είχε καταφέρει να πάρει τον τίτλο, ενδεχομένως και φέτος να το πράξει, αλλά αυτό δεν αναιρεί σε τίποτα το πόσο σπουδαία είναι η επικράτηση της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Κάπως έτσι, ο Μικέλ Αρτέτα έχει καταφέρει πλέον να κερδίσει όλες τις ομάδες που έχει συναντήσει ως προπονητής, στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Είχε κερδίσει τις 23 από τις 24. Εκκρεμούσαν οι «πολίτες». Πέρυσι, έδειξε πως το χάσμα… γεφυρώνεται. Φέτος, απέδειξε πως άπαντες είναι γήινοι. Πόσο μάλλον αν έχουν και μία απουσία όπως αυτή του Ρόδρι. Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς. Και ο Μικέλ Αρτέτα μπορεί να πιστωθεί στο έπακρο το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν… επιτέλους τους «πολίτες», σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2015!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0