Football Talk

Ποιος είδε τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και δεν τη φοβήθηκε! (video)

Ποιος είδε τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και δεν τη φοβήθηκε! (video)

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει αναμορφώσει πλήρως τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, δημιουργώντας μία ομάδα που επί δέκα σερί αγώνες αρνείται να ηττηθεί. Πρώτη θέση στη Bundesliga και μόνο νίκες στην Ευρώπη. Τι άλλο να ζητήσει ο Ισπανός τεχνικός;

Μία λαϊκή ρήση λέει πως: «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει αποδείξει πως είναι ένας από αυτούς, έχοντας καταφέρει μέσα σε μόλις μία σεζόν να εκτοξεύσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» τόσο πέρυσι, αλλά ακόμα περισσότερο φέτος, διαγράφουν μία ξέφρενη πορεία στη Bundesliga αγγίζοντας ακόμα και την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ισπανός τεχνικός παρέλαβε από τον Τζεράντο Σεοάνε μία ομάδα που μέσα σε μόλις 12 παιχνίδια είχε υποστεί οκτώ ήττες και είχε φέρει δύο ισοπαλίες!

Τη φετινή χρονιά, η εικόνα του συλλόγου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνη του 2022/23, καθώς κυριαρχεί απόλυτα στα τελευταία της ματς, χωρίς να έχει υποχρεωθεί σε καμία ήττα.

Ο απολογισμός των πρώτων επτά αγωνιστικών είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικός, με τους Γερμανούς να έχουν σημειώσει έως τώρα έξι νίκες και μία ισοπαλία.

Κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (15/9) μπορεί να έμειναν στο 2-2, στα υπόλοιπα όμως ματς, έχει ως απολογισμό τουλάχιστον τρία γκολ ανά παιχνίδι. Η πιο ευρεία νίκη τους έως τώρα στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι το 5-1 επί της Ντάρμσταντ (2/9), με τον Μπόνιφας να βρίσκει δίχτυα δύο φορές.

Ήδη από το καλοκαίρι φαινόταν ως μία εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων στη Γερμανία, κερδίζοντας μάλιστα την Τετόνια Οτέσεν με το ασύλληπτο 8-0, στο πλαίσιο του Κυπέλλου!

  

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο ξεκίνησαν με το δεξί και στο Europa League, επικρατώντας με 4-0 επί της Χάκεν (21/9) και με 2-0 απέναντι στη Μόλντε (5/10), στις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων.

Η Λεβερκούζεν έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητη μετά από δέκα συνεχή ματς! Η τελευταία φορα που ο σύλλογος είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο, ήταν τη σεζόν 1995/96, όταν στην άκρη του πάγκου τους καθόταν ο Έριχ Ρίμπεκ.

Τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ευχήν εκείνη την χρονιά και ύστερα από πολύ κακές εμφανίσεις στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι «ασπιρίνες» βρέθηκαν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Ο Τσάμπι όμως έχει θέσει γερά θεμέλια στην ομάδα του. Έχει ξεκινήσει από πέρυσι μία διαδικασία αναμόρφωσής της, η οποία όπως φαίνεται αποδίδει καρπούς. Ο σύλλογος βρίσκεται στην πρώτη θέση μίας κατάταξης που συνεχώς αλλάζει, ωστόσο μόνο και μόνο και μόνο το ότι είναι εκεί σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σίγουρα προμηνύει πως έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τη Λεβερκούζεν του Αλόνσο. 

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0