Football Talk

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Ποιο Clean Sheet; Η άμυνα έκανε... χατ-τρικ! (video)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Ποιο Clean Sheet; Η άμυνα έκανε... χατ-τρικ! (video)

Κανονικά θα έπρεπε να είναι είδηση πως η ΑΕΚ κράτησε το «μηδέν» για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν! Σε ένα βράδυ, όμως που τρεις αμυντικοί της «καθάρισαν» τον Παναιτωλικό (08/10, 3-0), δικαιολογημένα τα φώτα στρέφονται πάνω τους!

Η ΑΕΚ έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο στο εξ αναβολής παιχνίδι της Stoixman Super League απέναντι στον Παναιτωλικό από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Οι Βίντα και Ρότα άφησαν τα αμυντικά τους καθήκοντα δίνοντας «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα μέσα σε 2’ λεπτά (34’, 36’). Ενώ ο Μουκουντί στο 89’ έβαλε και το κερασάκι στην… τούρτα, με την άμυνα της «Ένωσης» να κάνει πάρτι στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Παναιτωλικός έφτασε συνολικά τα πέντε παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα που είδε την επίθεση του να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τεράστια ευκαιρία στο 13ο λεπτό για την ΑΕΚ, όταν ο Ελίασον με μία «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή. Ο Έλληνας διεθνής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Στο 21’ η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με ένα μακρινό σουτ του Γιόνσον, το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο.

Μέσα σε δύο λεπτά η ΑΕΚ φαίνεται να βάζει γερές βάσεις για τη νίκη.

Στο 34ο λεπτό ο Ελίασον από κόρνερ βρήκε τον Βίντα μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ελίασον με μία πάσα μισό γκολ έχρησε σκόρερ τον Ρότα που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0 στο 36’.

Στο 41ο λεπτό ο Σενγκέλια απείλησε την εστία του Στάνκοβιτς με τον κίπερ της ΑΕΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το ριμπάουντ πήρε ο Πέδρο αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό.

Στο 44’ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για άλλο ένα τέρμα. Ο Αραούχο πήρε την μπάλα από την ασταθή απόκρουση του Καπίνο και με σχεδόν κενό τέρμα έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80’ ο Ντουάρτε δοκίμασε ένα μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Στάνκοβιτς σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 83’ ο Αραούχο αποχώρησε από το γήπεδο με τον Μάνταλο να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Μουκουντί στο 89ο λεπτό ολοκλήρωσε την επιθετική δεινότητα των αμυντικών της ΑΕΚ σήμερα (08/10) σκοράροντας μετά από κόρνερ.

Στο 90+4' ο Μουκουντί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά τρελένοντας τον κόσμο στις κερκίδες που ζήταγε άλλο ένα τέρμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομαδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58’ Μουκουντί), Χατζισαφί, Γιόνσον, Ελίασον (77’ Άμραμπατ), Πινέδα, Πισάρο (77’ Ζίνι), Μάνταλος, Αραούχο (83’ Πόνσε)

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Καπίνο, Μάλης, Μλάντεν, Ντουάρτε, Τορέζον, Πέρες, Ξενιτίδης (57’ Ντουάρτε), Μπουζούκης (46’ Λιάβας), Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (73’ Μπαλντασάρα), Πέδρο

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0