Football Talk

Η Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία; Στην Ευρώπη φέτος, όλα γίνονται! (video)

Η Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία; Στην Ευρώπη φέτος, όλα γίνονται! (video)

Δύο αγωνιστικές έχουν περάσει ήδη στους ομίλους των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, με τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες της χώρας μας να συνεχίζουν αήττητες. Κάτι που τις τοποθετεί σε μία ιδιαίτερη λίστα.

Σχετικά Άρθρα

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μας είχαν προϊδεάσει άλλωστε από το καλοκαίρι που πέρασε, με τους τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους της χώρας μας να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους ομίλους. ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Europa League και ο ΠΑΟΚ στο Conference League.

Με το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών, πριν από τη διακοπή για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων, με εξαίρεση τους Πειραιώτες που ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από τη Φράιμπουργκ, οι υπόλοιποι σύλλογοι της Ελλάδας παραμένουν αήττητοι! Διατηρώντας μάλιστα και την πρωτιά στους ομίλους τους.

Η «Ένωση» μετρά τέσσερις πόντους, όσους ακριβώς έχει και ο Παναθηναϊκός. Στο Conference League, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μία τεράστια νίκη κόντρα στην Άιντραχτ στην Τούμπα, για να σημειώσει το απόλυτο των νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ποιες άλλες χώρες, όμως, συνεχίζουν με τουλάχιστον τρεις συλλόγους τους να παραμένουν δίχως ήττα, στα δύο πρώτα ματς των ομίλων σε Champions League, Europa League και Conference League; Υπάρχουν ακόμα πέντε, αλλά η αλήθεια είναι πως, για τις τέσσερις από αυτές, θεωρούνταν σχεδόν… αναμενόμενο!


Αρχικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, με έξι μάλιστα ομάδες. Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Αταλάντα, Ρόμα και Φιορεντίνα αγνοούν τη λέξη «ήττα» και συνεχίζουν ακάθεκτες την πορεία τους για την μία θέση στην επόμενη φάση των διοργανώσεων που συμμετέχουν.

Ακολουθεί με πέντε συλλόγους η Ισπανία, καθώς Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν χάσει κάποιο ματς, ενώ στη συνέχεια από τέσσερις έχουν Γαλλία (Λανς, Μαρσέιγ, Τουλούζ, Λιλ) και Αγγλία (Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ).

Κάπου εκεί, εμφανίζεται και η Ελλάδα, με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Μαζί της βρίσκεται μόνο το Βέλγιο, με τις Γάνδη, Γκενκ και Κλαμπ Μπριζ να πορεύονται ως αήττητες στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το να είναι σε μία λίστα με ομάδες από χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελεί αδιαμφισβήτητα σπουδαίο κατόρθωμα. Για να δούμε για πόσο ακόμα μπορεί να επεκταθεί το αήττητο των ομάδων μας στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0