Football Talk

Ο Ζιρού στα «χνάρια» των Ούγκο Αλμέιδα και Χάρι Κέιν ως… τερματοφύλακας! (video)

Ο Ζιρού στα «χνάρια» των Ούγκο Αλμέιδα και Χάρι Κέιν ως… τερματοφύλακας! (video)

Ο Ζιρού τερματοφύλακας της Μίλαν; Κι όμως, έγινε απέναντι στη Τζένοα και μας θύμισε ορισμένες αντίστοιχες «ελληνικές» περιπτώσεις, με παίκτες που αναγκάστηκαν να φορέσουν… γάντια!

Ένας επιθετικός στη θέση του τερματοφύλακα; Σίγουρα φαντάζει παράλογο, μα για τις ανάγκες του παιχνιδιού, όλα είναι εφικτά! Κάπως έτσι, το βράδυ του Σαββάτου (08/10) είδαμε τον Ολιβιέ Ζιρού κάτω από τα… δοκάρια! Όχι με σκοπό να σκοράρει, αλλά για να διαφυλάξει την εστία της Μίλαν από οποιονδήποτε κίνδυνο, στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τη Τζένοα.

Με τον Στέφανο Πιόλι να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του και τον Μενιάν να αποβάλλεται στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, η λύση του Γάλλου στράικερ αποτελούσε μονόδρομο. Παρ’ όλα αυτά, έβγαλε τους «ροσονέρι»… ασπροπρόσωπους, κρατώντας ανέπαφη την εστία του μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, δίνοντάς τους έτσι τη νίκη με 1-0.

Κάτι που μάς δίνει την αφορμή για να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ορισμένες περιπτώσεις, με ελληνικό «άρωμα»!

Αρχικά, πηγαίνουμε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τον Απρίλιο του 2017, για τον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» χάνει με 1-0, αλλά είχε κερδίσει στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-1, οπότε διατηρούσε το προβάδισμα πρόκρισης, με τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ να βρίσκεται ακόμα τότε σε ισχύ.

Ο Γιάννης Ανέστης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι ο Ούγκο Αλμέιδα αναγκάστηκε να ντυθεί… τερματοφύλακας! Το τελικό αποτέλεσμα πάντως δείχνει ότι τα κατάφερε, αφού η ΑΕΚ πήρε εν τέλει το εισιτήριο για τον τελικό.

Έπειτα, μεταβαίνουμε στη σεζόν 2007-08, για το πρωτάθλημα της Super League. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και προηγείται με 4-0 στο 63’. Περίπου δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Καρακώστας υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Γκαλέτι, αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Πάρης Ανδράλας μπήκε στα… παπούτσια του και παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε κριθεί, κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Τάσου Πάντου, διατηρώντας το 4-0 ως το τελευταίο σφύριγμα!

Τώρα, έφτασε η σειρά για τον… Χάρι Κέιν! Σεζόν 2014-15 και ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει το «μεγάλο» βήμα, με την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Εκεί τίθεται αντιμέτωπος με την Τότεναμ και το ματς επί αγγλικού εδάφους, μάλλον δύσκολα θα το ξεχάσει!

Οι γηπεδούχοι προηγούνται με 5-0 και ο Γιορίς στα τελευταία λεπτά, βλέπει την κόκκινη κάρτα. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια έμελλε να πάρει ο Χάρι Κέιν, ο οποίος μάλιστα θα δεχόταν και τέρμα από τον Χερόνιμο Μπαράλες, με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ως γκολκίπερ έχει αγωνιστεί και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σε αγώνα της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας το 1999, αλλά και ο Γιώργος Ανατολάκης, σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή.

ζαγορ_τερμα.jpg

αναντ_1.jpg

Πρόκειται για ασυνήθιστες περιπτώσεις, που όμως «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον. Διότι όπως και να το κάνουμε, αυτό που εξιτάρει περισσότερο στο ποδόσφαιρο και σε κάθε άθλημα, είναι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0