Football Talk

Στάνκοβιτς, Μπρινιόλι και Κοτάρσκι: Οι «κέρβεροι» των ελληνικών ομάδων που διατηρούν το αήττητο στην Ευρώπη! (video)

Στάνκοβιτς, Μπρινιόλι και Κοτάρσκι: Οι «κέρβεροι» των ελληνικών ομάδων που διατηρούν το αήττητο στην Ευρώπη! (video)

Καλές οι επιθέσεις, καλές και οι άμυνες, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει τον πιο δύσκολο ρόλο του γηπέδου, μία ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ευτυχώς στην Ελλάδα η εύρεση τερματοφυλάκων δεν αποτελεί πρόβλημα και η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, το αποδεικνύει ακράδαντα.   

Κάθε σπίτι που θέλει να είναι καλά προστατευμένο έχει και έναν σκύλο για να το φιλάει. Έτσι και οι ελληνικές ομάδες έχουν έναν «κέρβερο» κάτω από τα δικά τους γκολπόστ ώστε να μην περνάει… τίποτα.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παραμένουν αήττητοι στο (σύντομο μέχρι στιγμής) ευρωπαϊκό τους ταξίδι καθώς είμαστε μόλις στην 2η αγωνιστική των ομίλων της εκάστοτε διοργάνωσης.

Οι ελληνικές ομάδες όμως μπορούν να έχουν μία «σκοτούρα» λιγότερη καθώς οι Στάνκοβιτς, Μπρινιόλι και Κοτάρσκι έχουν αναλάβει τον ρόλο του… φύλακα άγγελου.

Ο Μπέρχβαϊν έδωσε το προβάδισμα στον Άγιαξ από την άσπρη βούλα κόντρα στην  ΑΕΚ

Τσίτσαν Στάνκοβιτς (ΑΕΚ)

Ο Αυστριακός πήρε και πάλι πίσω τα… γάντια του βασικού γκολκίπερ της «Ένωσης», μετά την εξαιρετική περσυνή σεζόν που πραγματοποίησε ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Στάνκοβιτς επέλεξε το καλοκαίρι να μείνει στην ΑΕΚ, να παλέψει για την θέση του και πλέον καρπώνεται τα αποτελέσματα της προσπάθειας του.

Σε δύο αναμετρήσεις ύψιστης σημασίας (Μπράιτον εκτός 3-2 και Άγιαξ εντός 1-1) η ΑΕΚ έχει καταφέρει να μαζέψει τέσσερεις βαθμούς και να «στρογγυλοκάθεται» μόνη της στην πρώτη θέση του ομίλου στο Europa League.

Ο Στάνκοβιτς με μία εξαιρετική εμφάνιση στην Αγγλία κράτησε ζωντανή πολλές φορές την ΑΕΚ, τόσο από το τετ-α-τετ του Ζοάο Πέδρο, όσο και στα μακρινά σουτ των Γκρος - Αντινγκρά.

Ενώ η επεμβάσεις του απέναντι στον Άγιαξ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο κύριος λόγος που οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρέθηκε να κυνηγάνε μία διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι πέντε αποκρούσεις…  

Η ΑΕΚ σε έναν όμιλο που πολλοί τον συγκρίνουν με αυτούς του Champions League έχει καταφέρει να μην νιώσει ακόμη την «πικρή» γεύση της ήττας και προχωράει ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο, την πρώτη θέση.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)

Τι να πει κανείς για τον Ιταλό κίπερ των «πρασίνων»; Ο Μπρινιόλι πραγματοποιεί (άλλη μία) εξαιρετική σεζόν με τον Παναθηναϊκό και οδηγεί την ομάδα σε επιτυχίες που οι οπαδοί είχαν χρόνια να ζήσουν.

Champions, Brignoli decisivo a Marsiglia: il quadro dei playoff e le  griglie sorteggio

Μπορεί στην πρεμιέρα των ομίλων με την Βιγιαρεάλ οι επεμβάσεις του Αλμπέρτο να μην χρειάστηκαν και ιδιαίτερα, στην αναμέτρηση όμως του Ισραήλ ήταν η αιτία που το «τριφύλλι» δεν έφυγε ηττημένο από την έδρα της Μακάμπι Χάιφα.  

Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ο Μπρινιόλι βροντοφώναξε «παρών» σε κάθε ευκαιρία των Ισραηλινών που παρουσιαζόταν.

Στο δεύτερο μέρος μπορεί το παιχνίδι να ισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό, οι επεμβάσεις του όμως δεν σταμάτησαν να είναι καταλυτικές ώστε να έρθει εν τέλει ένα ικανοποιητικό 0-0.

Στο Europa League ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν έχει μαζέψει ακόμη την μπάλα από τα δίχτυα του και αυτό σίγουρα λέει πολλά για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του που παραμένει αήττητη.

Αν κάποιος φίλος της ομάδας είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα στο Ισραήλ, αρκεί να ρίξει μία γρήγορη ματιά στην βαθμολογία του ομίλου και την κορυφή που έχει βαφτεί στα… πράσινα.

Ντομινίκ Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ)

Το «πιτσιρίκι» εκ των τριών, καθώς ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είναι μόλις 23 ετών αλλά όταν φοράει τα γάντια του και μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ουδείς καταλαβαίνει πως βλέπει ένα τόσο νεαρό παιδί.

Κοτάρσκι: "Με κέρδισε ο Λουτσέσκου, κορυφαία πρόκληση για μένα ο ΠΑΟΚ" |  Novasports

Ο Κροάτης διανύει τον δεύτερο χρόνο του στην Θεσσαλονίκη και έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Το ενδιαφέρον για την Γουέστ Χαμ το καλοκαίρι άφησε άυπνους πολλούς φίλους της ομάδας. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρό ο Ντομινίκ είναι εδώ και προστατεύοντας την εστία του «Δικεφάλου».

 Ο νεαρός έδειξε από την πρώτη ευρωπαϊκή του αναμέτρηση (σε ομίλους) για το Europa Conference League, πως δεν «χαμπαριάζει» από τίποτα και εντυπωσίασε απέναντι στην Ελσίνκι. Ενώ η (θεωρητικά πάντα) ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί ένα ολέθριο λάθος του Κουλιεράκη για να τον νικήσει.

Ο Κοτάρσκι δείχνει πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και μαζί του ο ΠΑΟΚ έχει το 2/2 στην Ευρώπη απολαμβάνοντας μονάχος του την κορυφή.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0