Football Talk

Τα ταμεία «γεμίζουν» στους ευρωπαϊκούς ομίλους και οι ελληνικές ομάδες… χαμογελούν!

Τα ταμεία «γεμίζουν» στους ευρωπαϊκούς ομίλους και οι ελληνικές ομάδες… χαμογελούν!
Τα θετικά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν βάλει στα ταμεία τους πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μετά την αύξηση των πριμ της UEFA οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν ήδη «αγγίξει» το ποσό των 4.000.000!   

Η διοργανώτρια αρχή είναι αρκετά γενναιόδωρη τη φετινή χρονιά, ανακοινώνοντας πως τα χρήματα που θα μοιραστούν στις ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν αρκετά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτά είναι τα έσοδα που έχουν λάβει οι ελληνικές ομάδες μετα τις δύο πρώτες αγωνιστικές των Europa League και Conference League:  

ΑΕΚ
αεκς.jpg

Η «Ένωση» μέσα στις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Europa League έχει πάρει μία νίκη, με 2-3 κόντρα στην Μπράιτον, η οποία της έχει αποφέρει το ποσό των 630.000 ευρώ.

Στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ (5/10,1-1) η ισοπαλία πρόσθεσε στα ταμεία της άλλα 210.000 ευρώ. Μόνο από τη συμμετοχή της στους ομίλους, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έγινε κατά 3.630.000 ευρώ πλουσιότερη, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει λάβει ως τώρα από την ευρωπαική διοργάνωση στα 4,4 εκατ.

Παναθηναϊκός
παος3_1.jpg

Όπως ακριβώς και η ΑΕΚ, έτσι και οι «πράσινοι» έχουν έως τώρα μία νίκη και μία ισοπαλία στους ομίλους του Europa League. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησαν επί της Βιγιαρεάλ με 2-0 εντός έδρας (21/9) κερδίζοντας και 630 χιλιάδες. Στη δεύτερη αγωνιστική, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα (5/10,0-0) έλαβαν ακόμα 210.000 ευρώ, με το ύψος των χρημάτων που έχουν πάρει να φτάνει επίσης τα 4,4 εκατομμύρια.

Ολυμπιακός
οσρπε.jpg

Λίγο πιο δύσκολο ήταν το ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» στο Europa League, σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Φράιμπουργκ στις 21/9 (2-3), χάνοντας το πριμ της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στη Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, έληξε με τελικό σκόρ 2-2 με τους Πειραιώτες να λαμβάνουν 210.000 ευρώ. Μαζί με το πριμ που είχε πάρει από τη συμμετοχή του στους ομίλους, τα έσοδα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΟΚ
παοεκς3.jpg

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν μία πολύ καλή αρχή στο Conference League μετρώντας ήδη δύο νίκες στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου επικράτησαν με 3-2 επί της Ελσίνκι και στη συνέχεια πήραν τη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τελικό σκορ 2-1. Από την είσοδό τους στους ομίλους, πήραν 2,9 εκατομμύρια και ύστερα από τα πολύ καλά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών είναι πλουσιότεροι κατά 4 εκατομμύρια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0