Football Talk

Λεονάρντο και Λορέντζο Μπονούτσι: Μία σχέση πατέρα – γιού, σαν σενάριο… επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα

Λεονάρντο και Λορέντζο Μπονούτσι: Μία σχέση πατέρα – γιού, σαν σενάριο… επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα

Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βλέπει τον γιό του να υποστηρίζει διαφορετική ομάδα από αυτήν που «μεγαλουργεί» ο ίδιος ο πατέρας του; Ο Λεονάρντο Μπονούτσι αποδεικνύει πως η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη…

Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους ή τουλάχιστον θα έπρεπε να τους ενώνει. Είναι ένα άθλημα που προσφέρει, πάθος, αγάπη και έντονα συναισθήματα. Το «οπαδιλίκι» και η «καφρίλα» δεν έχουν χώρο στον κόσμο του αθλητισμού, κάτι που δεν αποτελεί μόνο ελληνική «συνήθεια», αλλά παγκόσμια…

Με αφορμή την αναμέτρηση της «μεγάλης κυρίας» με την Τορίνο για την 8η αγωνιστική της Serie A, αξίζει να κάνουμε μία γρήγορη αναδρομή στο πως μία «σημαία» της Γιουβέντους είδε τον γιό του να υποστηρίζει την… μισητή γειτόνισσα.

O poveste spectaculoasa: tatal este capitan la Juventus, iar fiul sau este  suporter infocat al lui Torino

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι μπορεί για χρόνια να ήταν ο πιστός στρατιώτης της Γιουβέντους, δεν τον ενόχλησε όμως ποτέ ότι ο γιός από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε να υποστηρίζει φανατικά το αντίπαλο δέος της πόλης, την Τορίνο.

Ο μικρός ήταν από παλιά τεράστιος φαν του Μπελότι και για χάρη του άρχισε να υποστηρίζει την «Τόρο». Στην ελληνική κοινωνία κάτι τέτοιο θεωρείτε ανήκουστο, όχι απλώς για τον γιό ενός ποδοσφαιριστή, αλλά για οποιοδήποτε παιδί που ακολουθεί άλλη ομάδα από αυτήν που έχει επιλέξει ο πατέρας του.  

Andrea Belotti: How good is the Torino striker? | Football News | Sky Sports

Ο Μπονούτσι «σπάει» τα στερεότυπα και πηγαίνει με χαρά τον γιό του στο Ολυμπιακό στάδιο του Τορίνου για να απολαύσει την αγαπημένη του ομάδα και ας μην είναι αυτή που αγωνίζεται ο… μπαμπάς.

Ο μικρός Λορέντζο ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Τορίνο, με τον Μπονούτσι να είναι πραγματικά χαρούμενος που το παιδί του ξεκίνησε να χαράζει τον δικό του δρόμο και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, «καλύτερα έτσι για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο την σκιά του πατέρα του».

Την 26η Νοεμβρίου του 2017 ο μικρός δεν θα την ξεχάσει ποτέ, διότι σε μία αναμέτρηση της Μίλαν με την Τορίνο (την χρονιά που ο Μπονούτσι αγωνίστηκε με τους «ροσονέρι») είδε από κοντά το είδωλο του. Ο Αντρέα Μπελότι γνώρισε τον Λορέντζο και του χάρισε την φανέλα του, με τον πιτσιρικά να «ξεχειλίζει» από χαρά.  

Όμορφες στιγμές που συγκινούν όποιον ουδέτερο τις αντικρίσει, στιγμές που στην Ελλάδα δύσκολα φαντάζεται κανείς πως θα μπορέσουν να συμβούν, χωρίς να υπάρξει ένας «χείμαρρος» αντιδράσεων προς τον αντίστοιχο Μπονούτσι ή τον αντίστοιχο Μπελότι, ότι δήθεν δεν σέβονται την ομάδα που αγωνίζονται και άλλες τέτοιες αόριστες ασυναρτησίες.

Bonucci e il figlio Lorenzo assistono a Toro-Samp | Foto - Sportmediaset

Λεονάρντο Μπονούτσι, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει να μάθει πολλά από εσένα…  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0