Football Talk

Η πράσινη κορυφή, το «άτυχο» σφύριγμα και ο βαθμός στην άσχημη μέρα του Παναθηναϊκού! (video)

Η πράσινη κορυφή, το «άτυχο» σφύριγμα και ο βαθμός στην άσχημη μέρα του Παναθηναϊκού! (video)

Ισοπαλία στο Χάιφα και πρωτιά για τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Europa League, με… άγιο Μπρινιόλι, «ατυχές» σφύριγμα στο 85’ και τώρα ξεκούραση για το «Τριφύλλι».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τέλος της 2ης αγωνιστικής για τα ευρωπαϊκά κύπελλα και μια διακοπή για… ανάσα στις ελληνικές ομάδες. Είκοσι μέρες γεμάτες θα έχουν οι σύλλογοι να πάρουν χρόνο για να οργανωθούν και να μαζέψουν δυνάμεις μέχρι την επόμενη αγωνιστική αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής (6/10) επιστρέφει από το Ισραήλ, μετά από την προπόνηση που θα πραγματοποιήσει η ομάδα εκεί.

Την Κυριακή, υπολείπεται ένα παιχνίδι… χρωστούμενο για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αυτό της 1ης αγωνιστικής της Super League με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Από εκεί και έπειτα, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, δίνοντας ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα στην ομάδα για αποφόρτιση. Κάθε άλλο, παρά ασήμαντο είναι το εν λόγω χρονικό διάστημα για το «Τριφύλλι», καθώς προέρχεται από διαδοχικά παιχνίδια με τις απαιτήσεις κορυφωμένες.

Στην κορυφή όμως, εκτός από τις απαιτήσεις στα παιχνίδια, βρίσκεται και η ίδια η ομάδα στον όμιλο του Europa League. Πράσινη λοιπόν είναι η πρώτη θέση του έκτου ομίλου της διοργάνωσης με 4 βαθμούς, πάνω από την Βιγιαρεάλ και την Ρεν των 3ων βαθμών. Η Μακάμπι Χάιφα παραμένει ο ουραγός του γκρουπ με 1 βαθμό, από την ισοπαλία που πήρε στο Ισραήλ κόντρα στους «πράσινους».

Πάμε λοιπόν να πιάσουμε το παιχνίδι που έδωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μακάμπι. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει της εικόνας της ομάδας του Ισραήλ, αλλά και όλων των υπολοίπων ομάδων του ομίλου, πράγματι, μιλάμε για έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο, όπως ανέφερε και ο Γιοβάνοβιτς μετά το παιχνίδι. Συνεπώς, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως η τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού απέχει μόλις μια νίκη από τον πρώτο στον όμιλο και δύο βαθμούς από τον δεύτερο και τον τρίτο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ήταν πιο απειλητική και πραγματοποίησε την πιο σημαντική φάση της στον αγώνα με τον Φώτης Ιωαννίδη να πρωταγωνιστεί, όπως συνηθίζει άλλωστε, με το δοκάρι να του λέει «όχι». Δεν μπορούμε να πούμε πως «έβγαλε μάτια», αλλά ήταν πιο ενεργητική από το δεύτερο μισό. Μετά την ανάπαυλα, το «Τριφύλλι» κλείστηκε αρκετά, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν τις αγωνιστικές γραμμές τους και οι φάσεις που βρήκε ο Παναθηναϊκός ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Άξιο σχολιασμού είναι φυσικά η φάση στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, εκεί όπου ο Σπόραρ διεκδίκησε την μπάλα και ο Ζάμπερ τον ανέτρεψε χωρίς να έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει την μπάλα ψηλά μαζί με τον Σλοβένο. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο έδαφος ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, αλλά ο πρώτος διαιτητής δεν υπέδειξε την… ολοφάνερη παράβαση πέναλτι. Το παράξενο είναι πως ούτε ο VAR επενέβη σε αυτή τη φάση. Μπορεί να προσποιήθηκαν τους… τυφλούς στο συγκεκριμένο σφύριγμα, αλλά καλύτερα ας το θεωρήσουμε άτυχη στιγμή.

Για να λέμε τα πράγματα ρεαλιστικά, ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Ίσα-ίσα μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως μια «άσχημη μέρα» και αυτό γιατί πλέον τα στάνταρ της ομάδας έχουν ανέβει. Στο ανασταλτικό κομμάτι ο Χουάνκαρ βρισκόταν… σε άλλο γήπεδο, ενώ ο Γέντβαι υπέπεσε σε πολλά «φθηνά» λάθη, κυρίως στις εναέριες διεκδικήσεις. Μοναδικός που έμεινε στο ύψος της περίστασης ήταν ο Σένκεφελντ, που με αρκετές καίριες επεμβάσεις έκοψε προϋποθέσεις για γκολ.

Ελπίζω να είναι περιττό να μιλήσουμε για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος πραγματικά «κράτησε» την ομάδα με πολλές αποκρούσεις. Πολλές και δύσκολες. Η ισοπαλία στην συγκεκριμένη έδρα δεν μπορεί να θεωρηθεί στραβοπάτημα, αφού οι 30.000 «τρελοί» φίλοι της Χάιφα γίνονται ο… 12ος παίκτης της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος και στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Ωστόσο, η συνέχεια έχει ακόμα πολλά να μας πει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0