Football Talk

«Μπέκααααμ!»: Πλήγωσε την Ελλάδα στο 90+3', για ένα εισιτήριο Μουντιάλ και ένα... συγχωροχάρτι! (video)

«Μπέκααααμ!»: Πλήγωσε την Ελλάδα στο 90+3', για ένα εισιτήριο Μουντιάλ και ένα... συγχωροχάρτι! (video)

6 Οκτωβρίου 2001: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δίνει το «φιλί της ζωής» στην εθνική Αγγλίας, οδηγώντας το ματς με την Ελλάδα σε ισοπαλία (2-2). Τα «λιοντάρια» προκρίνονται στο Μουντιάλ του 2002 και ο Βρετανός μέσος γνωρίζει την αποθέωση από ένα πλήθος που επί  σειρά ετών τον αποδοκίμαζε.  

Τον Ιούνιο του 1998, Αγγλία και Αργεντινή συναντήθηκαν στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με διοργανώτρια χώρα τη Γαλλία.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με 2-2 μετά το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτο η ένταση είχε ανέβει και τότε ήρθε η στιγμή της καταστροφής για τα «λιοντάρια».

Στο 47’ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είδε την κόκκινη κάρτα ύστερα από φάουλ που έκανε βάρος του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο μέσος της εθνικής Αγγλίας αποχώρησε συντετριμμένος και λίγο αργότερα η ομάδα του αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Από την ημέρα εκείνη, ο Μπέκαμ έγινε αποδέκτης ακραίων συμπεριφορών από τη μεριά των φιλάθλων, οι οποίοι όχι μόνο τον αποδοκίμαζαν, παρά απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Κάθε φορά που εμφανιζόταν στο γήπεδο όχι μόνο με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος αλλά και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί έξαλλοι του πετούσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.  

Η ημέρα της «λύτρωσης» για τον 48χρονο πλέον θρύλο του ποδοσφαίρου, ήρθε σαν σήμερα (6/10) πριν από 22 χρόνια, σε ένα ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Η Εθνική μας προηγούνταν με ένα γκολ του Άγγελου Χαριστέα στο 36’, με τον Τέντι Σέριγχαμ να κάνει το 1-1 στο 68’. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ελλάδα (69’) και όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ είχαν «σφραγίσει» τη νίκη..

Τότε ο Μπέκαμ, στο 90+3, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ το οποίο κατέληξε εντός της εστίας του Νικοπολίδη βάζοντας φωτιά στο Όλντ Τράφορντ. Με το τελικό σκορ να είναι στο 2-2, οι Άγγλοι πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2002.

Ένας λαός που επί σχεδόν τέσσερα χρόνια αποδοκίμαζε τον Μπέκαμ, πλέον τον αποθέωνε ως τον σωτήρα που εξιλεώθηκε μετά το εφιαλτικό βράδυ της 30ης Ιουνίου.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0