Football Talk

Μπάτσκα Τόπολα όπως λέμε… Τότεναμ: Για τον Ολυμπιακό έγινε πάλι, έπειτα από τέσσερα χρόνια (video)

Μπάτσκα Τόπολα όπως λέμε… Τότεναμ: Για τον Ολυμπιακό έγινε πάλι, έπειτα από τέσσερα χρόνια (video)

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν τελειώνει πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά. Ο Ολυμπιακός στην Σερβία το εμπέδωσε καλά αυτό, με την ισοφάριση του Πάντοβιτς στο 90'. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι πετούν προβάδισμα δύο τερμάτων στα… σκουπίδια.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, παρά το προβάδισμα δύο γκολ που είχε αποκομίσει χάρις τους Μασούρα και Ποντένσε.

Οι Σέρβοι έβγαλαν αντίδραση και έφεραν σε ισορροπία το ματς, με τον Πάντοβιτς να αναλαμβάνει τον ρόλο του… ήρωα της αναμέτρησης σκοράροντας στο 90’ διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό 2-2.



Θα σκεφτόταν κανείς πως σε μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση τα δύο γκολ θα ήταν αρκετά για να χαρίσουν σε κάποιον τη νίκη. Άλλωστε, δεν μιλάμε για μία εγχώρια διοργάνωση. Εκτός συνόρων όλες οι ομάδες προσπαθούν να δείχνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό.

Η «πικρή» αλήθεια για τον Ολυμπιακό, όμως, είναι πως δεν ήταν η πρώτη φορά που το προβάδισμα δύο τερμάτων δεν στάθηκε αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν τέσσερα χρόνια, και πάλι σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση, αλλά με έναν αντίπαλο τεραστίων διαστάσεων.

LIVE: Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2 (τελικό) | in.gr

Το 2019 η Τότεναμ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο για τους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα ονειρικό ξεκίνημα πήγαν να κάνουν μεγάλη… ζημιά στους Άγγλους, αλλά δυστυχώς, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, στο τέλος μίλησε η διαφορά ποιότητας, που κανένας δεν μπορούσε να αμφισβητήσει.

Ένα ονειρικό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, που σε 19 αγωνιστικά λεπτά βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Μία ιστορική βραδιά όμως κατέληξε σε «εφιάλτη», καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το ολέθριο λάθος του Μεριά έδωσε την ευκαιρία στον Ντέλε Άλι να μειώσει σε 2-1, σκοράροντας ίσως το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.



Στην επανάληψη τα «σπιρούνια» ισοφάρισαν στο 50’ με τον αρχηγό Κέιν, σε μία φάση που το ballboy πήρε τα περισσότερα εύσημα.

Κι όμως, μπορεί ο Άγγλος να χρίστηκε σκόρερ, ο Ζοζέ Μουρίνιο όμως, πήγε στον «πιτσιρικά» να δώσει τα συγχαρητήρια του. Με την μπάλα να βγαίνει εκτός τον τεσσάρων γραμμών, ο νεαρός την πέταξε πίσω απευθείας στον Οριέ για να εκτελέσει άμεσα το πλάγιο και να πιάσει στον… ύπνο την «ερυθρόλευκη» άμυνα.


Στη συνέχεια έζησε μοναδικές στιγμές, καθώς την επόμενη μέρα τον περίμενε μία ξενάγηση στα αποδυτήρια της ομάδας, παρέα με τους ποδοσφιριστές και μία φανέλα γεμάτη με τις υπογραφές τους. Ο Μουρίνιο ξέρει να εκτιμάει την καλή δουλειά και το ballboy βοήθησε σημαντικά στην ανατροπή των Λονδρέζων.



Με τα «σπιριούνια» να έχουν ισοφαρίσει, το τρίτο μαζί με το τέταρτο γκολ δεν άργησαν να έρθουν και ο Ολυμπιακός παρά την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου έφυγε με… άδεια χέρια από την Αγγλία (4-2).



Βέβαια η σύγκριση ανάμεσα στην Μπάτσκα Τόπολα και την Τότεναμ είναι μηδενική, επομένως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να μελετήσουν πολύ καλά το τι πήγε λάθος στην Σερβία και να το διορθώσουν άμεσα, διότι τα τέσσερα γκολ στην φάση των ομίλων δεν γίνεται να συνοδεύονται με μόλις έναν βαθμό…


Η αλήθεια είναι πως την τελευταία 5ετία ο Ολυμπιακός έχει συνολικά εννέα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στις οποίες βρήκε δίχτυα από δύο φορές, χωρίς όμως στο τέλος να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τη νίκη.

Όπως φαίνεται η άμυνα δεν κερδίζει μόνο πρωταθλήματα, αλλά χαρίζει και ευρωπαϊκές πορείες. Μπορεί τα γκολ να δίνουν τα τρίποντα και τις προκρίσεις, αλλά όπως αποδεικνύεται με τον Ολυμπιακό ως ζωντανό παράδειγμα, χωρίς ένα ορθολογικά χτισμένο αμυντικό πλάνο, η επιθετική γραμμή από μόνη της δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην δόξα…


Αναλυτικά τα εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού:

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός 2-2 (2023)

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3 (2023)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (2022)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (2021)

Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός 2-2 (2021)

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2 (2019)

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 2-3 (2019)

Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2 (2019)

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 2-2 (2019)


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0