Football Talk

Μ. Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Έμειναν στο μηδέν με… στυλοβάτη Μπρινιόλι, αλλά πρωτιά για το «τριφύλλι» (video)

Μ. Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Έμειναν στο μηδέν με… στυλοβάτη Μπρινιόλι, αλλά πρωτιά για το «τριφύλλι» (video)

Ισόπαλος στο Ισραήλ ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι Χάιφα, όμως οι «πράσινοι» έπιασαν κορυφή στον όμιλο του Europa League με τέσσερις βαθμούς.

Γεμάτο ενδιαφέρον ήταν το βράδυ της Πέμπτης για όλες τις ελληνικές ομάδες. Την αυλαία άνοιξαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός και στις 22:00 έδωσαν συνέχεια ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Το «Τριφύλλι» αντιμετώπισε την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι των έτερων του ομίλου, Βιγιαρεάλ και Ρεν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, αλλά το δοκάρι του είπε «όχι». Από την πλευρά των Ισραηλιτών, είχαν πολλές ευκαιρίες που… εξέθεσαν την πράσινη άμυνα, αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε ακόμη μια τρομερή εμφάνιση και έσωσε πολλές φορές τα αμυντικά κενά της ομάδας. Μετά το τέλος του πρώτου μισού, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο… τρομαγμένος, με την Χάιφα να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και οι «πράσινοι» είχαν πολλά ατομικά λάθη.

Ο Παναθηναϊκός παρά την ισοπαλία του, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έμεινε μόνος με τέσσερις βαθμούς πάνω από την Βιγιαρεάλ που επικράτησε της Ρεν 1-0.

Maccabi_Haifa-Panathinaikos___Groups___UEFA_Europa_League_2023_24___UEFA.jpg

1ο ημίχρονο

Πρώτη σουτ στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε από ελληνικής πλευράς με τον Μαντσίνι να επιχειρεί μια ατομική ενέργεια στο 4ο λεπτό από μακρινή απόσταση με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει πολύ άουτ.

Απάντηση από τους γηπεδούχους με μια αντεπίθεση με τον Ντάβιντ να φεύγει στην αντεπίθεση, με τον Μπρινιόλι να μην έχει πραγματοποιήσει καλή έξοδο, αλλά τον παίκτη της Μακάμπι να εκτελεί ένα… απαλό πλασέ, το οποίο πέρασε λίγο εκτός εστίας στο 7’.

Μετά από μια χαμένη κεφαλιά του Γεντβάι, ο Ντάβιντ βρέθηκε ελεύθερος κατά μέτωπο στον τερματοφύλακα των «πράσινων», επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ είχε απάντηση στο 14ο λεπτό.

Τρομερή ευκαιρία με τον Παναθηναϊκό, έλαβε χώρα στο 17’ από στημένη φάση. Ο Βιλένα σέντραρε στην περιοχή, ο Ιωαννίδης έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά, αλλά το δοκάρι του είπε «όχι». Ο Αράο μάζεψε το ριμπάουντ, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του πέρασε άουτ.

Μονομαχία μεταξύ Χαλαϊλί και Χουάνκαρ στο 20’, με τον παίκτη των γηπεδούχων να κερδίζει την «μάχη» και εντός περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά ο Μπρινιόλι επενέβη και πάλι απομακρύνοντας.

Χαμένη ευκαιρία από εξαιρετικό σημείο είχε ο Μαντσίνι στο 34’, με τον Βιλένα να βγάζει μια σέντρα… λουκούμι στον Αργεντινό, ο οποίος από εξαιρετική θέση, χωρίς αντίπαλο να τον μαρκάρει, έπιασε την κεφαλιά όμως κατέληξε άουτ.

Ακόμη ένα ατομικό λάθος του Χουάνκαρ, έδωσε ευκαιρία στην Μακάμπι και τον Χαλαϊλί να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χάνοντας το κοντρόλ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ένα άσχημο πάτημα του Σουράνοβ, υποχρέωσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ισραήλ να αποχωρήσει με φορείο από το γήπεδο, με έντονους πόνους και έναν σοβαρό τραυματισμό ο οποίος απεικονιζόταν στο πρόσωπο του. Μάλιστα, ο Γιοβάνοβιτς πλησίασε τον αντίπαλο πάγκο για να ρωτήσει τι ακριβώς είχε υποστεί.

2ο ημίχρονο

Δυναμικό ξεκίνημα για την ομάδα από το Ισραήλ, με τον Σερί να βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να σουτάρει, αλλά ο Βιλένα τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και διέκοψε τον κίνδυνο.

Καίριο τάκλιν του Σένκεφελντ, σε κομβική φάση της Μακάμπι Χάιφα στο 63ο λεπτό, με τον Σερί να βγάζει μια κάθετη πάσα στον Νταβίντ να βγαίνει σε πολύ καλή θέση για να σουτάρει, αλλά ο Ολλανδός τον έκοψε στην… κόψη του ξυραφιού.

Μια μπαλιά… ξυραφιά από τα αριστερά του Κορνού για τον Χαλαϊλί, είχε ως αποτέλεσμα τα… χτυποκάρδια στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον δεύτερο να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά τον Μπρινιόλι να αποκρούει και πάλι στο 70ο λεπτό.

Μετά από ομαδική συνεργασία του Παναθηναϊκού, ο Τζούριτσις έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη για τον Βαγιαννίδη, αυτός γύρισε στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε από πολύ καλό σημείο, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Ανεκμετάλλευτη πέρασε η στυμμένη φάση που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μλαντένοβιτς να εκτελεί και τον Γεντβάι να πιάνει μια… άσχημη κεφαλιά, για να κάνει την τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μακάμπι Χάιφα (Μασεγιέ Ντέγκου): Κεούφ, Σούτγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμάνα Σόου (69’ Αλί Μοχάμεντ), Ζάμπέρ, Σάμπια (69’ Πιερό), Χαλαϊλί (84’ Σιμπί), Σουράνοβ (46’ Σερί), Ντάβιντ (75’ Ραφαέλοβ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν (67’ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Μπερνάρντ, Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0