Football Talk

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Όσα πέναλτι κι αν δώσουν εις βάρος της, δεν «λυγίζει»! (video)

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Όσα πέναλτι κι αν δώσουν εις βάρος της, δεν «λυγίζει»! (video)
Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά δεν... μάσησε! Η ΑΕΚ έμεινε «όρθια» απέναντι στον Άγιαξ (05/10, 1-1) και αήττητη στο Europa League! Τεράστια ευκαιρία με τον Γιόνσον στο 90' να πάρει το «τρίποντο», με μυθική ανατροπή, αλλά κι έτσι, είναι μόνη πρώτη στον όμιλό της!
Ένα μεγάλο «αχ» βγήκε από το στόμα των φίλων της ΑΕΚ, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης απέναντι στον Άγιαξ! Η «Ένωση» έχασε μοναδική ευκαιρία στο 90ο λεπτό, με τον Γενς Γιόνσον, για να πάρει δεύτερη σερί νίκη στους ομίλους του Europa League, αλλά εν τέλει, έμεινε στο 1-1 (05/10), απέναντι στον «Αίαντα», στην OPAP Arena.

Αήττητο συνεχίζει το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής στη διοργάνωση. Έμεινε πίσω στο σκορ από πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπέργκβαϊν, και ήταν το τρίτο εις βάρος της «Ένωσης», μετά από δύο αγωνιστικές στο Europa League. Ο Βίντα ισοφάρισε στο 77', διατηρώντας την ΑΕΚ στο +2 από Άγιαξ και Μαρσέιγ στον όμιλο, μετά την ισοπαλία της Μπράιτον με τους Μασσαλούς (05/10, 2-2).

Αποθέωση από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» στο φινάλε.

Η πρώτη ολοκληρωμένη κι επικίνδυνη ενέργεια, ήταν για τον Άγιαξ. Ο Μπόρχες έκανε την ατομική προσπάθεια στο 12', «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά ο Στάνκοβιτς με διπλή επέμβαση, μπλόκαρε την μπάλα.

Η αντίδραση του γκολκίπερ της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και οκτώ λεπτά αργότερα (20'), όταν «έκλεισε» σωστά τη γωνία στον Μπρόμπεϊ, που επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση.

Με τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας παιχνιδιού, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν.



Ο διαιτητής θεώρησε πως ο Πινέδα ανέτρεψε τον Μπέργκβαϊν εντός περιοχής, καταλόγισε πέναλτι εις βάρος των γηπεδούχων και ο παίκτης που το κέρδισε, το μετέτρεψε σε γκολ, νικώντας τον Στάνκοβιτς.



Η ΑΕΚ προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα. Ο Πινέδα έκανε την ατομική ενέργεια στο 35', σούταρε και η μπάλα επέστρεψε στον Σιντιμπέ σαν... ριμπάουντ.

Το τελείωμα του Γάλλου μπακ, ωστόσο, δεν ήταν καλό και κατέληξε ψηλά, πάνω από την εστία των Ολλανδών.



Στο 43ο λεπτό, τα αντανακλαστικά του Στάνκοβιτς χρειάστηκαν ξανά.

Ο Μπέργκχαους εξαπέλυσε ένα δυνατό, συρτό σουτ εκτός περιοχής, και παρότι ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» είχε περιορισμένο οπτικό πεδίο, βρήκε τον τρόπο να αποκρούσει.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Πόνσε.

Ο Αραούχο «γύρισε» την μπάλα στον συμπατριώτη του με κεφαλιά, που επιχείρησε με τον ίδιο τρόπο να την στείλει στα δίχτυα.

Τελικά, κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος συνέχισε με την εικόνα που έκλεισε το πρώτο. Με την ΑΕΚ, δηλαδή, να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Έφτασε κοντά με την ατομική ενέργεια του Γκατσίνοβιτς στο 66' και τα κατάφερε, εν τέλει, με την κεφαλιά του Βίντα στο 74'!

Ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο προωθημένος Κροάτης σέντερ μπακ, έφερε το ματς στα... ίσα!



Η ψυχολογία του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα άλλαξε, από το γκολ κι έπειτα.

Είχε την πρωτοβουλία των κίνησεων και στο 77', έφτασε κοντά στο 2-1, με σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής. Η προσπάθειά του, όμως, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκόρτερ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς, ωστόσο, ήρθε στο 90'!

Ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, βρήκε τον Μάνταλο, αυτός ξανά τον χαφ της ΑΕΚ, που από τη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να «νικήσει» τον γκολκίπερ του Άγιαξ, με το 1-1 να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67' Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73' Ελίασον), Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (79' Μοχαμάντι), Πινέδα (67' Γιόνσον), Πόνσε (67' Μάνταλος), Αραούχο.

Άγιαξ (Μάουρις Στάιν): Γκόρτερ, Ρεντς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Μπέργκχαους, Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Μπόργες, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ (73' Άκπομ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0