Football Talk

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χωρίς Έλληνα; Δύο φορές φέτος, ούτε μία πέρυσι!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χωρίς Έλληνα; Δύο φορές φέτος, ούτε μία πέρυσι!

Δίχως Έλληνα στη βασική της ενδεκάδα η ΑΕΚ, για δεύτερη φορά φέτος και για… δεύτερη συνολικά υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα. Ναι, είναι εντυπωσιακό, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι δεν συνέβη ούτε σε μία περίπτωση!

Με τον Γιώργο Αθανασιάδη να βρίσκεται εκτός ενδεκάδας, καθώς ο Ματίας Αλμείδα προτιμά πλέον περισσότερο τον Στάνκοβιτς, η ΑΕΚ ξεκινά για δεύτερη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δίχως Έλληνα ποδοσφαιριστή στη βασική της ενδεκάδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε μία φύσει επιθετική ομάδα απέναντι στον Άγιαξ, αλλά ούτε ένας παίκτης από όσους ανακοινώθηκαν, δεν κατάγεται με τη χώρα μας. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο φέτος στην ενδεκάδα της «Ένωσης», καθώς η αρχή έγινε στο πρώτο ματς της σεζόν, απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Και πάλι είχε συμβεί κάτι ανάλογο, σε ένα ματς φυσικά που ουδείς θα λησμονήσει, τόσο λόγω του… Μιχάλη, όσο και της τεράστιας επικράτησης της ελληνικής ομάδας, με γκολ εν τέλει από τον Κώστα Γαλανόπουλο.

Πόσες φορές όμως είχε συμβεί κάτι τέτοιο πέρυσι όμως; Ούτε μία! Σε όλες τις ενδεκάδες του Ματίας Αλμέιδα με την «Ένωση», υπήρχε τουλάχιστον ένας Έλληνας στο αρχικό σχήμα, με τους Αθανασιάδη, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Ρότα να κατέχουν σημαντικό ρόλο.

Φέτος κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με την ίδια συχνότητα, με τον Γιώργο Τζαβέλλα φυσικά να μην εντάσσεται πλέον στο ρόστερ. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να δώσει το 56ο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ.

Στα 54 από αυτά, είχε τουλάχιστον έναν Έλληνα στο αρχικό σχήμα. Για δεύτερη φορά φέτος και… συνολικά, αυτό δεν συμβαίνει!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0