Football Talk

Άρσεναλ, Παρί και… Ολυμπιακός: Το Champions League φαίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά (video)

Άρσεναλ, Παρί και… Ολυμπιακός: Το Champions League φαίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά (video)

Η Άρσεναλ επέστρεψε, η Παρί Σεν Ζερμέν… συνεχίζει να απογοητεύει, η Λυών δεν υπάρχει… πουθενά, ενώ η Μπενφίκα προβληματίζει. Ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει στο φετινό Champions League, αλλά παραμένει σε μία λίστα… ανεπιθύμητη.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα από την Ελλάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (128). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν συστηματικά στους ομίλους τα περασμένα χρόνια, όμως συμπεριλαμβάνονται και σε μία… αρνητική λίστα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν «διασύρθηκε» την Τετάρτη (04/10, 4-1) από τη Νιούκαστλ και οι πιθανότητές της να κατακτήσει φέτος την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ενδέχεται να εξανεμίστηκαν. Παράλληλα, η Άρσεναλ ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Λανς (2-1), η Μπενφίκα έχασε από την Ίντερ (1-0), ενώ η Λυών δεν έλαβε μέρος στην Ευρώπη φέτος.

Αυτοί είναι και οι τέσσερις σύλλογοι, με τις περισσότερες εμφανίσεις στο Champions League, δίχως να το έχουν κατακτήσει. Οι «κανονιέρηδες» έχουν δώσει 179 παιχνίδια μέχρι πρότινος στον θεσμό, με μεγαλύτερη επιτυχία τους τον χαμένο τελικό το 2006 από την Μπαρτσελόνα.

Στην 5η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο… Ολυμπιακός, ο οποίος δεν έχει καταφέρει φυσικά να σηκώσει ποτέ την κούπα. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πορεία του, είναι η παρουσία του στα ημιτελικά το 1998/99, όταν και αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Τότε, ήταν ένας κακός υπολογισμός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο δυνατός… αέρας και το γκολ του Αντόνιο Κόντε, που άφησε εκτός συνέχειας τους Πειραιώτες.

Έτσι, δεν κατάφεραν να φτάσουν περαιτέρω από τη φάση των «8» και με την παρουσία ελληνικής ομάδας στο Champions League αβέβαιη τα επόμενα χρόνια, η θέση τους στην εν λόγω λίστα ενδέχεται να διατηρηθεί.

Με την Άρσεναλ και την Παρί Σεν Ζερμέν, πάντως, να… φιγουράρουν στην κορυφή…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0