Football Talk

Γιοβάνοβιτς: «Κάναμε μία καλή αρχή με τη Βιγιαρεάλ»

Γιοβάνοβιτς: «Κάναμε μία καλή αρχή με τη Βιγιαρεάλ»

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με τη Βιγιαρεάλ θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναφερόμενος στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τη Μακάμπι Χάιφα.

Εκτός έδρας αποστολή περιλαμβάνει για τον Παναθηναϊκό το «μενού» της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και όπως δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάβονιτς, θέλουν δώσουν συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησαν απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού»:

Για τα ματς που έδωσε και κατά πόσο είναι σημαντικό για την εξέλιξη του γκρουπ να πάρει νίκη με τη Μακάμπι Χάιφα: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Είναι διαφορετικής έντασης. Με τα ντέρμπι ο ρυθμός ήταν πιο ψηλός από το συνηθισμένο. Μέχρι τώρα ανταποκριθήκαμε καλά και ελπίζω να συνεχιστεί. Συνήθως στο τέλος μιας σειράς παιχνιδιών, υπάρχει κούραση που συσσωρεύεται. Η διάθεση και το ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αναγκάζει να παίζεις με πιο υψηλούς ρυθμούς. Πιστεύω ότι και αύριο θα γίνει αυτό.

Για το δεύτερο σκέλος αφορά περισσότερο εσάς, τι μπορεί να αλλάξει στο γκρουπ. Οι προπονητές είναι πιο συντηρητικοί, ξέρουν ότι υπάρχουν γκρουπ με έξι παιχνίδια και θα πρέπει να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν μας εξασφαλίζει κάτι μια ενδεχόμενη νίκη, αλλά δεν θα είναι καταστροφή αν δεν το κερδίσουμε. Θα πρέπει να υπάρχει διάρκεια ως προς τα αποτελέσματα στο γκρουπ. Κάναμε ένα καλό βήμα στο πρώτο παιχνίδι, θέλουμε να έχουμε συνέχεια, αλλά υπάρχουν δύο σερί ματς με Ρεν. Θα ήταν ιδανικό να κερδίσουμε, αλλά δεν θα είναι κι εύκολο».

Για το αν θα κάνει ροτέισον ή θα κρατήσει μεγάλο κομμάτι της ενδεκάδας σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Πάντα προσπαθούμε είτε στα ευρωπαϊκά ή στα ματς του πρωταθλήματος να έχουμε μια ενδεκάδα που θα κερδίσει το παιχνίδι. Το σκεπτικό παραμένει το ίδιο πάντοτε. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα συνδυάσει πράγματα που θα φέρουν τη νίκη. Άρα κοιτάμε και το παιχνίδι μας αλλά και παίκτες που μπορούν να μας δώσουν δυναμική».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του έναν προπονητή τακτικής, αλλά και αν γνωρίζει δύο παίκτες της Μακάμπι που φοβάται ότι θα του κάνουν ζημιά: «Η τακτική είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς, αλλά δεν είναι το μόνο. Είναι ένα σύνθετο κομμάτι, υπάρχουν κι άλλα θέματα που καλύπτουν οι προπονητές. Είτε αφορά το οργανωτικό κομμάτι είτε το επικοινωνιακό.

Ξέρω όλους τους παίκτες της Μακάμπι. Είναι μια ομάδα που τη σέβομαι. Παίρνει συνεχώς το πρωτάθλημα, την περσινή σεζόν έκανε εκπληκτικά παιχνίδια στα προκριματικά και είναι μια ομάδα που εξελίσσεται. Να είστε σίγουρος, ξέρω όλους τους παίκτες της Μακάμπι Χάιφα».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών: «Το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Νομίζω ότι από την αρχή της χρονιάς, βλέποντας όλα τα επίσημα παιχνίδια, η ομάδα βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση. Δείχνει αυτοπεποίθηση, υπήρχαν κάποια παιχνίδια που ίσως υστερούμε σε κάποια ματς. Από εμάς εξαρτάται που μπορούμε να πάμε την ομάδα.

Αν με ρωτάτε μέχρι τώρα, θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος με όσα έχει κάνει η ομάδα έως τώρα. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες, διαφορετικές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για το ότι η ομάδα φέτος παίζει περισσότερο επιθετικά, αλλά δέχεται πιο εύκολα γκολ: «Μπορεί φέτος να κάναμε κάποια λάθη που δεχθήκαμε γκολ, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν έχουμε αλλάξει τόσο πολύ το παιχνίδι μας. Είναι θέματα που μας απασχολούν, αλλά και θέματα που θεωρούμε ότι διορθώνονται. Είναι μέρος της δουλειάς».

Για το αν υπάρχουν στοιχεία στο παιχνίδι που θέλει να αλλάξουν σε σχέση με τα ντέρμπι με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό: «Ναι σίγουρα. Μέχρι τώρα κάναμε 13 επίσημα παιχνίδια από αυτά τα 8-9 είναι πιο υψηλού επιπέδου. Κάθε ένα από αυτά είχε διαφορετικές συνθήκες. Προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερες ισορροπίες και σε αυτές μπορούν να κριθούν πολλά σε ένα παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο οργανωμένοι για να ανανεώνουμε πιο γρήγορα τις επιθέσεις.

Σίγουρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθώσουμε. Οι προπονήσεις είναι λίγες, δεν είναι εύκολο. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που ο εκάστοτε προπονητής θέλει να διορθώσει είτε πρόκειται στο ανασταλτικό κομμάτι είτε στο επιθετικό, είτε το τρανζίσιον. Είναι θέματα που μπορούν να διορθωθούν. Σαν ομάδα πρέπει να έχουμε καλύτερες συνεργασίες και ίσως λίγο πιο ποιοτικές επιθέσεις».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0