Football Talk

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βένγκερ, ο Σιμεόνε σας... πλησιάζει!

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βένγκερ, ο Σιμεόνε σας... πλησιάζει!

Ανέλαβε την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2011 και δεν λέει να την αποχωριστεί. Μέσα σε 12 χρόνια έχει ζήσει στιγμές επιτυχίας, δόξας και εκτόξευσε τους «ροχιμπλάνκος» στα… ύψη! Με το ματς απέναντι στη Φέγενορντ την Τετάρτη (04/10) θα σηματοδοτήσει ένα ρεκόρ που τον «βάζει» δίπλα στους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βένγκερ. Γιατί Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μόνο ένας!

Άνθρωπος ιδιόρρυθμος, οξύθυμος, ξεροκέφαλος, τουλάχιστον εντός γηπέδων. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Υπήρξε παίκτης της και πλέον έχει την τιμή να την προπονεί. Και το κάνει καλά!

Όταν την ανέλαβε, η ομάδα δεν ήξερε που… πατάει. Στήριξε την ιδεολογία του στην ομαδικότητα, την εργασιακή ηθική και την αγάπη για το ποδόσφαιρο, την οποία πέρασε γρήγορα και στους αθλητές του. Την δεύτερη σεζόν της ηγεσίας του εξασφάλισε μια θέση στο Champions League για τον σύλλογο για μόλις τρίτη φορά μετά την αλλαγή της χιλιετίας.

Τα υπόλοιπα ήταν μονόδρομος. Ήρθαν τελικοί στο Champions League, άσχετα που δεν απέκτησαν ποτέ το πολυπόθητο τρόπαιο, θρίαμβοι στην La Liga, κατακτήσεις του Copa del Rey και η λίστα συνεχίζεται. Πώς να μην τον αγαπούν οι «ροχιμπλάνκος»;

Το βράδυ της Τετάρτης (04/10) η Ατλέτικο Μαδρίτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Φέγενορντ στους ομίλους του Champions League. Με αυτή την εμφάνιση, ο Σιμεόνε συμπληρώνει το ορόσημο του 97ου αγώνα του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση με έναν σύλλογο μόνο.

Οι μοναδικοί προπονητές που είχαν αναλάβει περισσότερα ματς ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (190) και ο Αρσέν Βένγκερ με την Άρσεναλ (177).

Υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση μέχρι να τους φτάσει, όμως όσο μένει στην Μαδρίτη φαντάζει όλο και πιο πιθανό να πατάξει το ρεκόρ και να ξεπεράσει, ίσως, τους πιο iconic προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0