Football Talk

Ζερόμ Μπόατενγκ: Round 2 στην Μπάγερν, με την ελπίδα πως ο Τούχελ δεν θα του βγει... Φλικ (video)

Ζερόμ Μπόατενγκ: Round 2 στην Μπάγερν, με την ελπίδα πως ο Τούχελ δεν θα του βγει... Φλικ (video)

Ο Ζερόμ Μπόατενγκ ετοιμάζεται να γυρίσει στη Μπάγερν σαν να μην έφυγε ποτέ. Η επιστροφή του δεν γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αλλά τουλάχιστον έχει τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη του προπονητή της ομάδας, την οποία στερήθηκε στο τέλος της πρώτης του θητείας.

Επιστροφές και μάλιστα, τι επιστροφές (!) στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Ζερόμ Μπόατενγκ προπονείται ξανά με την ομάδα των Βαυαρών έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Ο 35χρονος φαίνεται πως είναι η επιλογή του Τούχελ για την ενίσχυση της άμυνας του, με τον Γερμανό μπακ να είναι κάτι παραπάνω από έμπειρος σε αυτόν τον ρόλο.

Ο Μπόατενγκ αδιαμφισβήτητα έχει γράψει ιστορία με τους πρωταθλητές Γερμανίας και κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στο Μόναχο έχει κερδίσει κυριολεκτικά τα πάντα! Μιλάμε για δύο Champions League (2012/13, 2019/20) και εννέα τρόπαια της Bundesliga.

Η προσφορά του στην ομάδα των Βαυαρών είναι γνωστή, ωστόσο ο τρόπος που έφυγε με προορισμό τη Λυών το 2021 ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικός, για έναν παίκτη με τέτοια πορεία στον σύλλογο.

Ο Μπόατενγκ δεν είχε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον τότε προπονητή, Χάνσι Φλικ, ο οποίος πολύ γρήγορα αντικατέστησε τον Γερμανό με τον αμυντικό Νίκλας Σίλε, αφήνοντάς τον να… ζεσταίνει τον πάγκο. Μεγάλο ρόλο στη ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών έπιαξε η καταγγελία που... έκαιγε τον Γερμανό και αφορούσε την κακοποίηση της πρώην συζύγου του.Ο ίδιος δεν είχε εναλλακτική λύση ενώ παράλληλα άκουγε τις παραινέσεις του αθλητικού διευθυντή, ο οποίος ισχυριζόταν πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν το να φύγει από το κλαμπ!

Το σμβόλαιό του έληξε χωρίς καμία πρόταση για την ανανέωσή του από μεριάς διοίκησης. Έχοντας χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας προ πολλού, ένας από τους πιστότερους «στρατιώτες» της Μπάγερν είδε την πόρτα της εξόδου με έναν τρόπο δυσανάλογο με τα όσα είχε προσφέρει.

Επόμενος προορισμός του ήταν η Λυών, από την οποία αποχώρησε το φετινό καλοκαίρι χωρίς να έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του εκεί.

Τρία χρόνια μετά το «διαζύγιο» με τους Βαυαρούς, πολλά έχουν αλλάξει. Και πάλι, όμως, η επιστοφή του έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα εξαιτίας καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του τρία χρόνια πριν. Παρά το ότι έχει υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων μετά την καταδίκη του, ο νέος του προπονητής έχει αποφύγει να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, ερωτηθείς για την επιστροφή του Γερμανού.

Ο Τόμας Τούχελ έχει υποστηρίξει πως «είναι αθώος μέχρι αποδέιξεως του εναντίου» ενώ ο Κίμιχ απέφυγε… μαεστρικά να μιλήσει για τις αντιδράσεις και θέλησε να μείνει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όσο επεισοδιακή ήταν η αποχώρησή του το 2021, τόσο περίπλοκη είναι και η επιστροφή του η οποία δεν έχει ανακοινωθεί καν από την ομάδα των Βαυαρών ακόμα.

Ο Μπόατενγκ προπονείται κανονικά με την ομάδα και περιμένουμε αντιδράσεις από το πολυαναμενόμενο come back του.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0