Football Talk

Το δικαίωμα που έχει η ΑΕΚ και το ματς με τον Άγιαξ

Το δικαίωμα που έχει η ΑΕΚ και το ματς με τον Άγιαξ

Η δίκαιη και ποδοσφαιρικά λογική ήττα της ΑΕΚ από τον ΟΦΗ, η ενδεκάδα και τα ζητούμενα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ άφησε τρεις βαθμούς στην Κρήτη, πραγματοποιώντας την πιο κακή εμφάνισή της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μία κακή ημέρα στη δουλειά και η ΑΕΚ την είχε στο ματς με τον ΟΦΗ.

Μία δίκαιη ποδοσφαιρική ήττα, κόντρα σε έναν ΟΦΗ αποτελεσματικό, αποφασιστικό και με πλάνο. Οι Κρητικοί έπαιξαν με 3-5-2. Περισσότερο όμως η εικόνα των παικτών της ΑΕΚ ήταν αυτή που εγκλώβισε την Ένωση, παρά η τακτική προσέγγιση του Νταμπράουσκας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν αυτοί που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Όλοι! Μόνο ο Τσούμπερ στο πρώτο ημίχρονο και λίγο ο Πισάρο με τον Ελίασον προσπάθησαν να δημιουργήσουν πράγματα, αλλά χωρίς ουσία.

Για πρώτη φορά επί ημερών Αλμέιδα, η ομάδα δεν σου έβγαζε τη σιγουριά ότι μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε ξανά. Τα μπακ δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα επιθετικά, ο άξονας είχε θέματα, η επίθεση δεν έβγαζε «φρεσκάδα». Όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι, είναι δύσκολο να πάρεις κάτι απ’ αυτό. Επιπλέον, αν εξαιρέσουμε τον Αραούχο, δεν βοήθησαν οι αλλαγές.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν είναι περίπλοκο για όλους. Η ΑΕΚ μετά την γκέλα με τον Πανσερραϊκό, στην Κρήτη έκανε τη δεύτερη. Ποδοσφαιρική λογική υπάρχει. Το θέμα είναι πως στα έως τώρα παιχνίδια της η ΑΕΚ έχει ένα κακό που επαναλαμβάνεται: δέχεται γκολ! Είχε και ένα καλό: Έβρισκε κι αυτή γκολ. Στην Κρήτη δεν το βρήκε! Και ήρθε η λογική ήττα.

Η ενδεκάδα που καταλήγει σε κάθε ματς ο Ματίας Αλμέιδα να γνωρίζετε ότι βγαίνει κυρίως από τις μετρήσεις του κάθε παίκτη που έχει στα χέρια του το τεχνικό τιμ. Όταν οι μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα κούρασης, είναι φυσικό να έχουμε πολλές αλλαγές σε κάθε αγώνα. Προσπαθεί ο Αλμέιδα να μοιράζει χρόνο και να χρησιμοποιεί τους πιο «φρέσκους» ποδοσφαιριστές του. Μέχρι τώρα το έχει καταφέρει σε αρκετά καλό βαθμό. Δεν είναι όμως εύκολο για μία ομάδα σε κάθε της παιχνίδι, ανά τρεις ημέρες, να αλλάζει πάνω από έξι παίκτες. Είναι αναγκαστικό όμως.


Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι βρει τα καλά της τρεξίματα, μα κυρίως την πνευματική της διαύγεια σε άμυνα και επίθεση, στα μεγαλύτερα διαστήματα των συνεχόμενων αγώνων της.

Το επίσης σημαντικό ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να ξεπερνά τις αναποδιές στα παιχνίδια της που δεν κερδίζει. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να αφήσει πίσω την ήττα από τον ΟΦΗ και μην επηρεαστεί απ’ αυτό, ενόψει Άγιαξ. Είναι πολύ κρίσιμος ο αγώνας της Πέμπτης. Εφόσον τον κερδίσει η ΑΕΚ θα αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης! Πάντως, ό,τι είδαμε στο Ηράκλειο από την ΑΕΚ ήταν μία κακή παρένθεση. Πρέπει να είναι μία κακή παρένθεση. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι τέτοιες εμφανίσεις τις κάνει σπάνια και πως μετά από αρνητικά αποτελέσματα, σηκώνεται γρήγορα και αντιδρά. Δεν είναι ο κανόνας ό,τι είδαμε το βράδυ της Δευτέρας (02/10) από την ομάδα του Αλμέιδα. Την Πέμπτη (05/10) θα είναι αλλιώς…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0