Football Talk

ΑΕΚ: Η οικογένεια Ίβιτς πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία της! (video)

ΑΕΚ: Η οικογένεια Ίβιτς πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία της! (video)
Από τον Ίλια Ίβιτς, στον Βλάνταν και σήμερα στην Μίλα Ίβιτς! Η ΑΕΚ και η οικογένειά Ιβιτς μέσα στο χρόνο…
Πολλά πράγματα στη ζωή είναι απρόβλεπτα. Πολλά μπορούν να συμβούν και να σε εκπλήξουν. Να μην το προγραμματίζεις, ούτε καν να το φανταστείς, όμως εν τέλει να το ζήσεις…

Για παράδειγμα κοιτάς τώρα την ιστορία της ΑΕΚ και ξαφνικά από το περασμένο Σάββατο, τα έφερε έτσι η ζωή όπου συνέβη κάτι το μοναδικό: Και τρίτο μέλος της οικογένειάς Ίβιτς φόρεσε τη φανέλα της και αγωνίστηκε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι!

Μεσημέρι Σαββάτου (30/9) στην Τρίπολη. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ δίνει ένα ιστορικό ματς κόντρα στον Αστέρα. Είναι το πρώτο της ιστορίας στη Women’s Football League, το οποίο μάλιστα κέρδισε με 2-0!



Στο 68ο λεπτό στο παιχνίδι περνάει ως αλλαγή η Μίλα Ίβιτς. Καλά σας λέει κάτι το επίθετο. Δεν είναι συνεπωνυμία. Η 16χρονη Μίλα είναι η κόρη του Ίλια Ίβιτς. Του πρώην παίκτη και τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Είναι η ανιψιά του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ στο παρελθόν.

Το Σάββατο λοιπόν, η Μίλα Ίβιτς έγραψε ιστορία στην ΑΕΚ. Τρίτο μέλος από την ίδια οικογένεια να παίζει ποδόσφαιρο στην Ένωση, έχει συμβεί άλλη μία φορά στο παρελθόν, με την οικογένεια Μανωλά. Ο Στέλιος Μανωλάς, φυσικά για σχεδόν δυο δεκαετίες έπαιξε στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ, έπειτα ακολούθησε ο ανιψιός του Κώστας και το 2016 ο γιος του Κώστας αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Όμως, εδώ με την οικογένεια Ίβιτς έχουμε ένα κορίτσι που αγωνίζεται στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα και του θείου, που έπαιξαν με επιτυχία στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Και στο ανδρικό τμήμα και στο γυναικείο του ίδιου συλλόγου, τρεις από την ίδια οικογένεια δεν έχουν ξαναπαίξει! Η οικογένεια Ίβιτς το πέτυχε…



Η Μίλα Ίβιτς ανακοινώθηκε από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στις 29 Σεπτεμβρίου. Γεννημένη στις 28 Φεβρουαρίου του 2007, παίζει τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο, ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ολυμπιάδα Υμηττού στην Α’ Κατηγορία. Μάλιστα, την περσινή σεζόν ήταν η πρώτη σκόρερ της Ολυμπιάδας στο πρωτάθλημα. Θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας, με τη δεσποινίς Ίβιτς να παίζει ως εξτρέμ και στις δυο πτέρυγες!

Η διεθνής με τη Εθνική ομάδα Κορασίδων, Μίλα, πέρασε στο ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ ως αλλαγή στο 68ο λεπτό του αγώνα και ξεκίνησε κι αυτή το «κιτρινόμαυρο» ποδοσφαιρικό της ταξίδι.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο πατέρας της Ίλια Ίβιτς πήγε στην ΑΕΚ τον Γενάρη του 2002 και φόρεσε τη φανέλα της μέχρι το καλοκαίρι του 2004, όπου σταμάτησε το ποδόσφαιρο αναλαμβάνοντας το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στο πλευρό του προέδρου τότε Ντέμη Νικολαϊδη. Συνολικά ο Ίλια έπαιξε 73 ματς με την ΑΕΚ έχοντας 22 γκολ και 6 ασίστ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ το 2005 και φόρεσε τη φανέλα της μέχρι το 2007, σε 55 αγώνες σκοράροντας 9 γκολ.



Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0