Football Talk

Από τον Γιακουμάκη, στους Δουβίκα και Παυλίδη: Τα «κανόνια» της Ολλανδίας είναι… ελληνικά (video)

Από τον Γιακουμάκη, στους Δουβίκα και Παυλίδη: Τα «κανόνια» της Ολλανδίας είναι… ελληνικά (video)

Έχοντας εννέα γκολ σε επτά παιχνίδια, ο Βαγγέλης Παυλίδης διεκδικεί από νωρίς τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της Eredivisie, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση σε μια λίστα, στην οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει πάντα ένας Έλληνας.  

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκοράρει κατά ριπάς στο φετινό πρωτάθλημα της Eredivisie. Ο Έλληνας επιθετικός μέσα σε επτά αγωνιστικές έχει ήδη βρει το δρόμο προς τα δίχτυα εννέα φορές.

Δεν έχει περάσει ματς στο οποίο να μην έχει σημειώσει γκολ, ενώ έχει «παραβιάσει» δύο φορές τις εστίες των Βάαλβαϊκ και Φίτεσε.

Ο 24χρονος κεντρικός επιθετικός της Άλκμααρ θέτει από νωρίς υποψηφιότητα για το βραβείο του τοπ σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας ήδη τη δεύτερη θέση σε μία λίστα στην οποία το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί απόλυτα τα τελευταία τρία χρόνια!

Τη σεζόν 2020/21, ο τότε στράικερ της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης, είχε βρεθεί στην κορυφή της σχετικής κατάταξης έχοντας 26 γκολ ως απολογισμό. Ο 28χρονος φορ είχε μάλιστα αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια την αντίστοιχη χρονιά, λιγότερα από οποιονδήποτε άλλον βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα της λίστας.   

Μέσα σε έναν μόλις μήνα, τον Ιανουάριο του 2020, είχε καταφέρει να σημειώσει καρέ τερμάτων όχι μία αλλά δύο φορές, απέναντι σε Ντεν Χάαχ και Φίτεσε, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εμφάνισή του και στην πρεμιέρα με χατ-τρικ απέναντι στην Έμεν.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, το 2021/22, ο Βαγγέλης Παυλίδης, στην πρώτη του χρονιά με την Άλκμααρ, είχε βρεθεί τέταρτος στη λίστα των τοπ σκόρερς, έχοντας 16 γκολ σε 33 παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στη  33η αγωνιστική είχε μάλιστα συναντηθεί με τον συμπατριώτη του και τότε παίχτη της Ουτρέχτης, Τάσο Δουβίκα, σε έναν αγώνα όπου και οι δύο Έλληνες βρήκαν δίχτυα (2-2). Ο Παυλίδης σημείωσε δύο γκολ και ο 24χρονος επιθετικός ένα.

Ο Δουβίκας ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη και την αμέσως επόμενη χρονιά βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των κορυφαίων στράικερς.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κατάφερε να ξεπεράσει τον ασταμάτητο Τσάβι Σίμονς, ο οποίος αγωνιζόταν με την Αϊντχόφεν, και βρέθηκε μόνος πρώτος, ωστόσο ο Ολλανδός… ισοφάρισε συμπληρώνοντας κι εκείνος τον αριθμό των 19 γκολ στην Eredivisie.

Το καλύτερό του παιχνίδι ήταν όλως τυχαίως πάλι απέναντι στην Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη, τον Ιανουάριο του 2023, με τους δύο διεθνείς να σημειώνουν από ένα χατ-τρικ ο καθένας, σε ένα ματς το οποίο έληξε με το απίστευτο 5-5!

Και την τρέχουσα σεζόν, ο 24χρονος σέντερ φορ της Άλκμααρ, διεκδικεί από νωρίς μία θέση στην λίστα των κορυφαίων σκόρερς της Eredivisie, συνεχίζοντας την… παράδοση, η οποία ξεκίνησε με τον Γιακουμάκη το 2020.

Με εννέα γκολ είναι δεύτερος μετά τον Σαντιάγκο Χιμένεθ, ενώ το ελληνικό στοιχείο στην σχετική κατάταξη γίνεται ακόμα πιο έντονο με την παρουσία του Νικόλα Αγραφιώτη, που έχει ήδη πέντε γκολ σε επτά εμφανίσεις με την Εξέλσιορ του Ρότερνταμ.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0