Football Talk

Super League, αλλά όχι... ελληνική; «Βόμβα» από UEFA και ECA με τρεις νέες διοργανώσεις και 80 ματς ανά σεζόν!

Super League, αλλά όχι... ελληνική; «Βόμβα» από UEFA και ECA με τρεις νέες διοργανώσεις και 80 ματς ανά σεζόν!
Σκέψεις Τσέφεριν - Αλ Κελαϊφί για σαρωτικές αλλαγές στον «χάρτη» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποκαλύπτει η Marca!
H UEFA και η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) έχουν βάλει στόχο να φέρουν τεράστιες αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τσέφεριν και Νασέρ Αλ-Κελαϊφί ενώνουν τις δυνάμεις τους, με τον πρώτο να έχει ήδη πάρει... φόρα μετά τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν πρώτα στο Champions League, αρχής γενομένης, από τη σεζόν 2024/25.

Γιατί να σταματήσει η UEFA εκεί, όταν μπορεί να το προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω; Μαζί με τον Πρόεδρο της ECA, αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ-Κελαϊφί, θα προβούν σε συζητήσεις για περαιτέρω εξέλιξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2027/28.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Marca, υπάρχει το ενδεχόμενο σχηματισμού τριών διοργανώσεων με 18 ομάδες στην κάθε μία, οι οποίες θα φέρουν τις ονομασίες Super League, Europa League και Aspiring League, ενώ κάθε σύλλογος θα δίνει 34 παιχνίδια τη σεζόν.

Πρωταθλητής της σεζόν, θα αναδεικνύεται ο πρώτος στη βαθμολογία της Super League. Δύο ομάδες θα υποβιβάζονται από την Super League και δύο θα προβιβάζονται από το Europa League. Με την ίδια λογική, τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν από το Europa League και τέσσερις θα προβιβαστούν από το Aspiring League.

Το πρόβλημα, ίσως, με τις εν λόγω τροποποιήσεις είναι πως ο συνολικός αριθμός των παιχνιδιών σε μια σεζόν θα φτάσει τους 80! Θα αυξηθεί, δηλαδή, τουλάχιστον κατά 20 ματς από τα τωρινά δεδομένα, τη στιγμή, μάλιστα, που παίκτες και προπονητές εκφράζουν ανοιχτά, πλέον, τα παράπονά τους, για τα εξουθενωτικά προγράμματα, τις υπεράριθμες αγωνιστικές και τον ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης μεταξύ διοργανώσεων.

Ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι, όμως το Twitter έχει ήδη πάρει φωτιά, με πολλούς χρήστες να επισημαίνουν πως οι ποδοσφαιριστές αγγίζουν τα όρια της εξάντλησης και όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται με μοναδικό γνώμονα, την αύξηση των εσόδων.


Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0