Football Talk

Premier League: Μόνο 7η αγωνιστική και ήδη έχει γίνει της… κόκκινης κάρτας (video)

Premier League: Μόνο 7η αγωνιστική και ήδη έχει γίνει της… κόκκινης κάρτας (video)

Πανικός με τις κόκκινες στο φετινό πρωτάθλημα, με 17 παίκτες να έχουν αποβληθεί μέσα σε μόλις 7 αγωνιστικές. Η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι η ομάδα που… οδηγεί την κούρσα, με τέσσερις παίκτες της να έχουν πάρει περισσότερες κάρτες από όσες νίκες έχει η Τσέλσι!

Διανύουμε την 7η αγωνιστική της Premier League και ήδη έχει πέσει πολύ ξύλο…

Σύμφωνα με την Opta, 17 παίκτες έχουν δει κόκκινη κάρτα τη φετινή σεζόν, μέσα σε μόλις 68 παιχνίδια! Την περσινή χρονιά μέσα στο ίδιο διάστημα μόνο πέντε ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχαν αποβληθεί.

Μιλάμε για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό καρτών σε σχέση με την χρονιά 2022/23, και σε αυτό έχει βάλει το χεράκι της περισσότερο από κάθε άλλον η Λίβερπουλ.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη τέσσερις παίκτες του Κλοπ έχουν αποβληθεί μέσα στην τρέχουσα σεζόν, ενώ πέρυσι χρειάστηκαν 168 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα ώστε να συμπληρώσουν αυτόν τον αριθμό!  

Οι «reds» έχουν λάβει τουλάχιστον δύο φορές τις κόκκινες που έχει οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Premier League. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς πέρα από την φετινή Λίβερπουλ κανένας άλλος σύλλογος δεν είχε ποτέ «συγκομιδή»  τεσσάρων καρτών μέσα στα πρώτα επτά τους παιχνίδια.

Είναι τρελό να αναλογιστεί κανείς το ότι οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έχουν περισσότερες κόκκινες και από τις νίκες της Τσέλσι στο πρωτάθλημα!

Τον δρόμο άνοιξε ο Αλέξις ΜακΆλιστερ στο ματς κόντρα στη Μπόρνμουθ (3-1) και μετά τη… σκυτάλη πήρε ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο. Ο Ολλανδός μπακ όχι μόνο αποβλήθηκε στο ματς κόντρα στη Νιούκαστλ (1-2), παρά υποχρεώθηκε να πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό των 100 χιλιάδων για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στον διαιτητή.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι των «reds», κόντρα στην Τότεναμ και τί δεν έγινε! Ένα… καταλάθος ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας και δύο κόκκινες κάρτες στους Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγκο Ζότα, ήταν αρκετά για να κάνουν τον Γερμανό τεχνικό να γίνει έξαλλος από τη διαιτησία.

Μετά τη Λίβερπουλ, από δύο κόκκινες κάρτες έχουν οι Φούλαμ, Μπέρνλι και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Πρωτοφανής ήταν και ο τρόπος που αποβλήθηκε ο Νίκολας Τζάκσον της Τσέλσι, ο οποίος «έσπασε» κάθε ρεκόρ όταν μάζεψε έξι κίτρινες μέσα σε μόλις έξι παιχνίδια, και όλο αυτό ενώ αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός!

Ήδη έχει προκληθεί πανικός στα social media με αφορμή τη διαιτησία, ιδιαίτερα στα ματς των «reds», και ακόμα βρισκόμαστε στην 7η αγωνιστική της Premier League. Η συνέχεια αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα…

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0