Football Talk

Ολυμπιακός: Από τη «ντοπιέτα» του Φορτούνη σε αυτή του Ποντένσε, ένα... τρίποντο διαφορά

Ολυμπιακός: Από τη «ντοπιέτα» του Φορτούνη σε αυτή του Ποντένσε, ένα... τρίποντο διαφορά

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά πως τα εκτός έδρας γκολ είναι πάντα πιο δύσκολα-σημαντικά. Ο Ποντένσε κατάφερε να σκοράρει εις διπλούν στα Γιάννενα και θύμισε στον Ολυμπιακό μία βραδιά που θα ήθελε να είχε αποφύγει…

Τα εκτός έδρας γκολ έχουν πάντα μία άλλη, πιο ιδιαίτερη «γλύκα». Σίγουρα κάθε γκολ για έναν ποδοσφαιριστή έχει την δική του ιστορία, αλλά πάντα όταν είναι στην έδρα του αντιπάλου γίνεται πιο εντυπωσιακό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δύο.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-3: Με σούπερ Ποντένσε πέρασε «αέρα» από τους  Ζωσιμάδες - GRANDSPORT

Ο Ποντένσε έζησε αυτήν την χαρά για πρώτη φορά στην καριέρα του στα Γιάννενα απέναντι στην τοπική ομάδα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε άλλη μία φετινή επικράτηση (3-0).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καιρό να δουν κάποιον ποδοσφαιριστή τους, να σκοράρει δις σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση. Πλέον όμως ήρθε ο Πορτογάλος και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε έναν αγώνα μακριά από το Καραϊσκάκη μετά από καιρό.

Τον Δεκέμβριο του 2022, στο τελευταίο παιχνίδι εκείνου του ημερολογιακού έτους, ο Ολυμπιακός απόλαυσε ένα δικό του… παιδί να σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα εις διπλούν.

Κατά... διαβολική σύμπτωση εκείνο το παιχνίδι ήταν ξανά στους Ζωσιμάδες και πάλι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε ο Φορτούνης άρχιζε να ξανά μπαίνει σιγά σιγά στην βασική 11αδα των «ερυθρόλευκων» δίνοντας λύσεις και με το παραπάνω.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (2-2): Πέταξε τα... δώρα του Φορτούνη! |  thrylos24.gr

Σε ένα «μαγικό» για τον ίδιο πρώτο ημίχρονο σκόραρε δύο υπέροχα γκολ, ένα από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αν και ο Ολυμπιακός μάλλον δεν θα θέλει να θυμάται εκείνο το βράδυ στα Γιάννενα καθώς ο ΠΑΣ βρήκε την… δύναμη για να αντιδράσει και ισοφάρισε σε 2-2 αφήνοντας μία «πληγή» που δεν έκλεισε έως και το φινάλε της σεζόν.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Τα δύο γκολ του Ποντένσε (vid) - Fosonline

Αυτήν την φορά η ιστορία όμως γράφτηκε αλλιώς. Οι Πειραιώτες άφησαν τον Ποντένσε να στήσει ένα… πάρτι στους Ζωσιμάδες και πήραν το τρίποντο με άνεση και Πορτογαλικό… στιλ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0