Football Talk

«Λευκή» ισοπαλία σε Αταλάντα – Γιουβέντους και... επιστροφή σε εποχές Ντελ Πιέρο, Ντεσάν και Ιντζάγκι (video)

«Λευκή» ισοπαλία σε Αταλάντα – Γιουβέντους και... επιστροφή σε εποχές Ντελ Πιέρο, Ντεσάν και Ιντζάγκι (video)

Χρειάστηκε ο Βόιτσεχ Σέζνι να πραγματοποιήσει την επέμβαση της… χρονιάς στην Ιταλία, όμως Αταλάντα και Γιουβέντους «κόλλησαν» στο 0-0, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια!

Οι αναμετρήσεις της Αταλάντα με τη Γιουβέντους παραδοσιακά προσφέρουν θέαμα και… πάντα περιέχουν και γκολ. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από τις τελευταίες 50 αναμετρήσεις μεταξύ τους, στις οποίες καμία δεν είχε λήξει ως «λευκή ισοπαλία».

Αυτό το ματς, βέβαια, για την 7η αγωνιστική της Serie A (01/10), ήταν πολύ διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία και οι «μπιανκονέρι» χρειάστηκαν μία ασύλληπτη επέμβαση του Σέζνι για να λήξει το ματς 0-0.


Ο Λουίς Μουριέλ «εκτέλεσε»… σχεδόν τέλεια το φάουλ, όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας βρήκε «απάντηση» και με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε την μπάλα. Έτσι, Αταλάντα και Γιουβέντους έμειναν στο μηδέν σε μεταξύ τους αναμέτρηση για πρώτη φορά από το μακρινό… Δεκέμβρη του 1997.

Τότε, σε μία εποχή όπου η τύχη των δύο ομάδων ήταν πολύ διαφορετική απ’ ό,τι γνωρίζουμε σήμερα, η Γιουβέντους κατέκτησε τον τίτλο, ενώ η Αταλάντα… υποβιβάστηκε.

Το ρόστερ της «Γηραιάς Κυρίας», πάντως, ήταν «γεμάτο» ποιότητα, αφού περιλάμβανε μεταξύ άλλων τους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Ντιντιέ Ντεσάν και Κρίστιαν Βιέρι, σε μερικές από τις πιο «ένδοξες» μέρες της.

Παράλληλα, στη σύνθεση της Αταλάντα ξεχώριζε η παρουσία του Φιλίπο Ιντζάγκι, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης στην τελευταία μεταξύ τους «λευκή» ισοπαλία.

Πιο είναι, βέβαια, το πιο… αστείο της υπόθεσης; Ότι τον περασμένο Αύγουστο, ένα φιλικό παιχνίδι της Αταλάντα με την Γιουβέντους, είχε λήξει με το σκορ στο 0-0…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0