Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Έχασε τα... άχαστα, αλλά τον «λύτρωσε» ο Γερεμέγιεφ! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Έχασε τα... άχαστα, αλλά τον «λύτρωσε» ο Γερεμέγιεφ! (video)

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ έγινε το πρόσωπο του αγώνα, καθώς πέτυχε ένα γκολ για να κάνει το 2-2 στην… κόψη του ξυραφιού και έσωσε τον Παναθηναϊκό από μια «σίγουρη» ήττα από τον ΠΑΟΚ!


Μια εβδομάδα μετά το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό και ενώ έχει μεσολαβήσει το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Αστέρα Τρίπολης, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Έναν ΠΑΟΚ που προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον ΟΦΗ και την ισοπαλία με στο… τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει πολύ επιθετικές διαθέσεις, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις φάσεις του σε γκολ. Το πάνω χέρι στο παιχνίδι το πήραν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη φάση τους στο παιχνίδι, αλλά το «Τριφύλλι» ισοφάρισε άμεσα και ήταν καταιγιστικό στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

Φανερά… ταρακουνημένοι εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό και άλλαξαν την εικόνα τους οι φιλοξενούμενοι. Εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και τις αδράνειες στο ανασταλτικό παιχνίδι των «πράσινων», με τον Ζίβκοβιτς να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς όμως βρήκαν το... σωτήρα τους στο 96' με τον Γερεμέγιεφ να ισοφαρίζει στην «κόψη του ξυραφιού».

1ο ημίχρονο

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, με τον Τζούριτσιτς να κλέβει την μπάλα ψηλά στο τερέν και με ατομική ενέργεια έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μόλις στο 2ο λεπτό, με το δοκάρι να λέει «όχι» στον Σέρβο. Λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν για να βρουν οι «πράσινοι» την δεύτερη τελική στο παιχνίδι, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Με ένα σουτ του Ιωαννίδη απείλησε εκ νέου ο Παναθηναϊκός στο 8ο λεπτό, με τον Κοτάρσκι να ελέγχει τη φάση.

Πρώτη φάση και μοιραία για τον ΠΑΟΚ στο 19ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να εισβάλει στην περιοχή των γηπεδούχων, τον Μπρινιόλι να ακουμπάει την μπάλα, αλλά ο Μπράντον Τόμας βρισκόταν σε καλή θέση, είχε κερδίσει τον Κώτσιρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με ένα αιφνιδιαστικό σουτ τους Κώτσιρα στο 29ο λεπτό, προσπάθησε να απειλήσει ο Παναθηναϊκός, με τον Κοτάρσκι να έχει αμυδρή επαφή με τα δάχτυλα και να την απομακρύνει σε κόρνερ.
Με μια ανάπτυξη από τα αριστερά ο Τζούριτσιτς, μοίρασε την μπάλα στην περιοχή, ο Μπερνάρντ δεν κατάφερε να πετύχει σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Παλάσιος, ο οποίος εξαπόλυσε άμεσα ένα σουτ και ισοφάρισε άμεσα για τον Παναθηναϊκό στο 32’.

Ένα διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ από τον Εκόνγκ, παραλίγο να προβεί μοιραίο, αφού ο Τσέριν ήταν μέσα στη φάση, η μπάλα βρήκε στα πόδια του και πέρασε άουτ στο 45’.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερνάρντ από τα αριστερά να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

2ο ημίχρονο

Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 49’ με τον Κεντζιόρα να βγάζει μια παράλληλη εντός της περιοχής, εκεί όπου βρισκόταν ο Τόμας, αλλά δεν κατάφερε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας.

Τρομερή ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα ατομικά, όσο και τα ομαδικά γκολ βρήκε ο Παλάσιος στο 55ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μπερνάρντ στον Χουάνκαρ, ο οποίος μοίρασε στην καρδιά της περιοχής για τον Ιωαννίδη, αυτός κοντρόλαρε και ο «Τούκου» σούταρε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε στο 57’, με τον Μπράντον Τόμας να αναπτύσσεται από τον άξονα και στη συνέχεια επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Τάισον κέρδισε μερικά μέτρα στην μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή των «πράσινων» και μοίρασε για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πατούσε περιοχή και εξαπόλυσε ένα υποδειγματικό φαλτσαριστό πλασέ για το 2-1.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη στο 78 λεπτό, με τον Βέρμπιτς να πιάνει μια κεφαλιά για να γυρίσει στον Αράο και αυτό με τη σειρά του στον Βιλένα, που επιχείρησε ένα σουτ, αλλά κατέληξε απογοητευτικά εκτός εστίας.

Ακόμη ένα πολύ δυνατό σουτ από το Βιλένα στο 82’, έλαβε χώρα στη Λεωφόρο, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει τη μπάλα με ασφάλεια.

Λίγο μακριά από το τρίτο του γκολ έφτασε ο ΠΑΟΚ, με τον Σαμάτα να βρίσκεται σε μονομαχία 1ν1 με τον Σένκεφελντ εντός της περιοχής, όμως ο παίκτης των φιλοξενούμενων έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι.

Εκεί που όλα είχαν… τελειώσει, ο Μλαντένοβιτς με μια μπαλιά στην περιοχή βρήκε τον Γερεμέγιεφ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά και έσωσε τον Παναθηναϊκό από μια… δεδομένη ήττα στο 90+6’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπερνάρντ, Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (72’ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (61’ Ντεσπότοφ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (83’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0