Football Talk

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, ανέβασε ψυχολογία και έχει... υποχρέωση κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, ανέβασε ψυχολογία και έχει... υποχρέωση κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Δεύτερο ντέρμπι νούμερο για τον Παναθηναϊκό στην φετινή Stoiximan Super League και μάλιστα εντός μιας εβδομάδας. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν στην Τρίπολη και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ανατρέποντας την περσινή εικόνα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Περνάνε οι αγωνιστικές στην Stoiximan Super League και πλέον βρισκόμαστε αισίως στα μισά του πρώτου γύρου. Η 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, θα φέρει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τους Θεσσαλονικείς να δίνουν συνέχεια στο απαιτητικό πρόγραμμα των «πράσινων».

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε, από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του «Τριφυλλιού» για λογαριασμό του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να επικρατεί με σκορ 2-1, ανατρέποντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού που πήρε με τον Τζούριτσις. Αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στο… ύψος των περιστάσεων, καθώς η απόδοση δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά είναι λογικό. Σε μια σειρά απαιτητικού προγράμματος, είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν και απώλειες βαθμών.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την αρμάδα του όμως, ξεπέρασαν την ήττα της προηγούμενης Δευτέρας από τους «κιτρινόμαυρους» και ταξίδεψαν στην Τρίπολη με σκοπό να σπάσουν την παράδοση που κρατούσε η ομάδα στην Αρκαδία. Η αποστολή αυτή, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το 4-1, έδωσε στους «πράσινους» ένα σημαντικό τρίποντο, σε μια δύσκολη έδρα, με ευρύ σκορ και επιστροφή στις νίκες! Η συνέχεια όμως, συνεχίζει να είναι απαιτητική, αφού την Κυριακή (1/10) ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο και την Πέμπτη η Μακάμπι Χάιφα, θα γίνει η δεύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Europa League.

Πρώτα όμως, σειρά έχει ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον περσινό Παναθηναϊκό, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Κύπελλο. Η βαριά ήττα με 3-0 στη Λεωφόρο, ήταν η πιο μεγάλη σε εύρος για την ομάδα της Αθήνας. Δεδομένα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα το μεγαλύτερο… εμπόδιο του Παναθηναϊκού, καθώς πέραν της ανατροπής στην Τούμπα στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τα εν λόγω παιχνίδια. Μάλιστα στην Αθήνα δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη απέναντι στους Θεσσαλονικείς και τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν στην έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Η φετινή μορφή της ομάδας του «τριφυλλιού», είναι η εξέλιξη της περσινής και όχι μόνο μπορεί να ανατρέψει την εικόνα των παιχνιδιών με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά είναι… υποχρεωμένη. Είναι το δεύτερο ντέρμπι μέσα στην έδρα του και μετά την αντίδραση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, πρέπει να υπάρξει συνέχεια και να διατρηθεί η καλή ψυχολογία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος και πιο ολοκληρωμένος σε σχέση με την ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Τρίπολη πραγματοποίησε μεγάλο ροτέισον για να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές με πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα γίνουν και πάλι πολλές τροποποιήσεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας δεδομένα, με τον Μπρινιόλι να επιστρέφει κάτω από την εστία των γηπεδούχων. Σίγουρα στα αριστερά της άμυνας θα επιστρέψει ο Χουάνκαρ, αντί του Μλαντένοβιτς, ενώ στην κορυφή ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει φανέλα βασικού, με τον Σπόραρ να βρίσκεται στα πιτς. Η καλή εμφάνιση του Γουίλιαν Αράο στη μεσαία γραμμή πρόκειται να τον διατηρήσει στα πλάνα, ενώ πολύ πιθανό είναι να τον δούμε να αγωνίζεται και ως ντουέτο με τον Πέρεθ.

Το ερχόμενο παιχνίδι αποτελεί αγώνα, ειδικής διαχείρισης για τους «πράσινους», οι οποίοι θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της ομάδας όπου πάντα την υποστηρίζει και γίνεται ο… 12ος παίκτης του γηπέδου. Με προσοχή και έξυπνες επιλογές ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να κατακτήσει τη νίκη στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς σε εγχώριο επίπεδο, κόντρα στον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει πετύχει τέσσερις νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0