Football Talk

Πανσερραϊκός όπως λέμε Καβάλα και Αθηναϊκός: Νεοφώτιστες και... ορεξάτες!

Πανσερραϊκός όπως λέμε Καβάλα και Αθηναϊκός: Νεοφώτιστες και... ορεξάτες!
Ιδανικό το ξεκίνημα του Πανσερραϊκού στην επιστροφή του στη Super League 1 και το BN Sports σας παρουσιάζει παρόμοιες περιπτώσεις νεοφώτιστων που ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν στην πρώτη εθνική.

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στην πρώτη εθνική και αυτή η επιστροφή, ίσως είναι καλύτερη απ' ό,τι θα φανταζόντουσαν αρκετοί φίλοι της ομάδας. Μετά από έξι αγωνιστικές στη Super League 1, τα «λιοντάρια» έχουν εννιά βαθμούς.

 

Μοναδική ήττα της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, είναι την πρώτη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό. Σε ένα ματς που ο Άλεξιτς είχε χάσει πέναλτι και θα μπορούσε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 54'. 

Ο Πανσερραϊκός μετά από αυτό το ματς, είχε τρεις σερί ισοπαλίες (η μία στην OPAP Arena με την ΑΕΚ) και στα τελευταία δύο ματς έχει πάρει το τρίποντο. Εντυπωσιακό ξεκίνημα και ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων.

Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις που νεοφώτιστη ομάδα είχε κάνει εξαιρετική αρχή στη Super League 1. Η πιο πρόσφατη περίπτωση, είναι αυτή του Βόλου το 2019. Ο ΝΠΣ, είχε τρεις νίκες και τρεις ήττες τις πρώτες έξι αγωνιστικές. Μία χρονιά στην οποία είχε τερματίσει στην ενδέκατη θέση.

Σε μία καλύτερη θέση από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες ήταν η Καβάλα. Το 2009, είχε επιστρέψει στην πρώτη εθνική. Τα πράγματα είχαν ξεκινήσει ιδανικά, μιας και στα πρώτα έξι ματς, είχε μαζέψει συνολικά 10 βαθμούς.

Η Καβάλα είχε πάρει τρία τρίποντα, ενώ είχε φέρει και μία ισοπαλία. Η χρονιά στο τέλος της, την είχε βρει στην έκτη θέση με 39 βαθμούς και στο -7 απ' την πέμπτη θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη.

Προφανώς, ανάμεσα στο εξαιρετικό ξεκίνημα νεοφώτιστων, δεν γίνεται να λείπει ο Αθηναϊκός. Τη σεζόν 1990-1991, είχε τις πρώτες έξι αγωνιστικές τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Το άψογο ξεκίνημα της ομάδας, είχε συνεχιστεί και μέσα στη σεζόν. 

Μόνο τυχαίο δεν είναι που κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, σε μία χρονιά που θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία του Αθηναϊκού.

αθηναικος.jpg

Τέταρτη περίπτωση και πιο... καλή απ' τις προηγούμενες, είναι αυτή της Κέρκυρας το 2006. Η ομάδα του Ιονίου, είχε καταφέρει να πάρει τρεις νίκες και να φέρει δύο ισοπαλίες στα πρώτα της έξι παιχνίδια.

Μία εξαιρετική αρχή τότε για τους νησιώτες, οι οποίοι παρά το καλό τους ξεκίνημα, είχαν υποβιβαστεί, σε τριπλή ισοβαθμία με Ηρακλή και Απόλλων Καλαμαριάς.

κερκυκρα6_1.jpg

Το... πιο ιδιαίτερο για το τέλος. Μιας και ο Πανσερραϊκός είναι η δεύτερη φορά που κάνει ένα τόσο καλό ξεκίνημα. Το ίδιο καλό ξεκίνημα, από άποψη βαθμών τουλάχιστον, το είχε κάνει τη σεζόν 1987-1988. Τότε που τα «λιοντάρια» είχαν πάρει τρία τρίποντα τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά είχαν ακολουθήσει τρεις ήττες.

Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0