Football Talk

Γιαλολίντιν Μασαρίποφ: Ο Ουζμπέκος «θεός», το… δώρο στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μέσι και ο Πανσερραϊκός (video)

Γιαλολίντιν Μασαρίποφ: Ο Ουζμπέκος «θεός», το… δώρο στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μέσι και ο Πανσερραϊκός (video)

Ο Πανσερραϊκός πραγματοποίησε μία σπουδαία μεταγραφή στο πρόσωπο του Γιαλολίντιν Μασαρίποφ, με τον Ουζμπέκο που λατρεύεται στη χώρα του, να έχει να λέει πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο του χρωστάει… χάρη!

Από το… πουθενά, ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε μία σπουδαία μεταγραφή που μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστική στο τέλος της χρονιάς. Ο Γιαλολίντιν Μασαρίποφ ήρθε από την Αλ Νασρ, όπου συνυπήρξε συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο του έκανε ένα απλό, αλλά σημαντικό… δώρο, κατά την κοινή θητεία τους εκεί.

Η επιρροή του… Ουζμπεκιστάν και η λατρεία στη χώρα του

Ο 30χρονος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ως εξτρέμ στο Ουζμπεκιστάν, όπου αγωνιζόταν για την Παχτακόρ από το 2013 έως το 2020. «Γνώρισε» την επιτυχία κατακτώντας το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο και έφτασε τα πέντε συνολικά με την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και την Λοκομοτίβ Τασκένδης.

Με τη χώρα του να μην έχει ιδιαίτερα «μεγάλα» ονόματα, αξιολογείται από το transfermarkt ως ο παίκτης με την 4η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, όντας βέβαια και ο γηραιότερος. Διακρίθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του Ουζμπεκιστάν το 2020, ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως ο καλύτερος μέσος του ασιατικού Champions League.

Έχει 52 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα και η αγάπη που λαμβάνει από τους συμπατριώτες του φαίνεται στα social media του… Πανσερραϊκού. Τα σχόλια στις δημοσιεύσεις των «λιονταριών» είναι γεμάτα με μηνύματα υποστήριξης από Ουζμπέκους και ξεπερνούν ακόμη και τα… 2.500 ανά δημοσίευση σχετική με εκείνον…

Το «δώρο» στον Ρονάλντο και ο σεβασμός στον… Μέσι

Με την καριέρα του να έχει κάνει τον… κύκλο της στην πατρίδα του, μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία το 2021 για λογαριασμό της Αλ Νασρ, προτού φυσικά αυτό είχε γίνει… μόδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άργησε να ενταχθεί και αυτός στον σύλλογο και οι «φήμες» για το εάν ο Μασαρίποφ θα αποχωρήσει, αφού παίζουν στην ίδια θέση, «φούντωσαν».

Εκείνος φορούσε την φανέλα με το νούμερο επτά, οπότε όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα γινόταν με τον ερχομό του CR7. «Πώς γίνεται να μην του το δώσεις; Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Τέτοιοι παίκτες αξίζουν σεβασμό! Του το έδωσα δίχως να έχω πρόβλημα. Είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν του παραχώρησε το νούμερό του.

Μολαταύτα, κάτι εξίσου εντυπωσιακό, είναι το πώς σεβάστηκε και τον… Λιονέλ Μέσι σε αυτή τη συζήτηση. Κι αυτό επισημαίνεται, διότι πολλοί ποδοσφαιριστές όταν ήρθε ο Πορτογάλος στη Μέση Ανατολή, τον έχρησαν ως τον αγαπημένο τους ή τον καλύτερο στον κόσμο. Εντούτοις, ο Μασαρίποφ δεν τους… διαχώρισε, εκφράζοντας ανιδιοτελώς την δική του άποψη.

Η προσέγγιση του Πανσερραϊκού και το «έργο» του Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλει να βλέπει την ομάδα του να επιτίθεται, όπως έχει εξηγήσει πολλές φορές και ο ίδιος, και η προσθήκη ενός τέτοιου παίκτη ενισχύει το πλάνο του Ουρουγουανού. Οι Σερραίοι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές μεταγραφές απ’ όλον τον κόσμο, από το Σουρινάμ και την Ολλανδία (Νταμίλ Ντανκερλούι), έως την Σλοβακία (Άντριαν Χόβαν) και τώρα το… Ουζμπεκιστάν.

Αναμφίβολα αποτελεί μία ενδιαφέρουσα κίνηση, ωστόσο εξίσου βέβαιο είναι ότι ο Μασαρίποφ θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες που θα συναντήσει στην Ελλάδα

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0