Football Talk

Λιγκ Καπ, 3ος γύρος: Τεράστια πρόκριση για τη Νιούκαστλ, ανατροπή ξανά η Λίβερπουλ! (video)

Λιγκ Καπ, 3ος γύρος: Τεράστια πρόκριση για τη Νιούκαστλ, ανατροπή ξανά η Λίβερπουλ! (video)

Εκτός Λιγκ Καπ από…  νωρίς η Μάντσεστερ Σίτι, με τη Νιούκαστλ να επικρατεί με 1-0 και να την αποκλείει από τη συνέχεια του θεσμού. Το γκολ της νίκης ο Αλεξάντερ Ίσακ, φάνηκε η απουσία του Ρόδρι για τους «πολίτες»! Νωρίτερα, η Λίβερπουλ επέστρεψε από το 1-0 της Λέστερ και επικράτησε με 3-1, ενώ Άρσεναλ και Τσέλσι έκαναν το χρέος τους και συνεχίζουν στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατέκτησε ιστορικό… τρεμπλ πέρυσι, ούσα η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει, να πανηγύρισε μέσα στην Ελλάδα και το Σούπερ Καπ απέναντι στη Σεβίλλη και να έχει ξεκινήσει με το απόλυτο στις έξι πρώτες αναμετρήσεις της  Premier League, όμως για όλα τα… τρένα, κάποια στιγμή υπάρχει στάση.

Και αυτή ήρθε εν τέλει για τους «πολίτες» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τη Νιούκαστλ να αποκλείει το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα με 1-0 και να εξασφαλίζει για 3η συνεχόμενη σεζόν πως το Λιγκ Καπ δεν θα «βαφτεί» γαλάζιο, μετά από τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις.

Μετά από ένα κακό – από πλευράς θεάματος – πρώτο μέρος, η Νιούκαστλ επιχείρησε να «αιφνιδιάσει» την πρωταθλήτρια Αγγλίας στην επανάληψη και το κατάφερε, με μία ατομική προσπάθεια του Ζοέλιντον.

Αυτός πήρε την μπάλα από δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τη γύρισε για τον Ίσακ, που έκανε το 1-0 και επί της ουσίας, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πεπ έριξε στο γήπεδο ό,τι είχε και δεν είχε, ο Νούνιες, ο Ντοκού και ο Φόντεν μπήκαν στο ματς, αλλά η απουσία των Ρόδρι (λόγω κόκκινης) και Έρλινγκ Χάαλαντ (έμεινε στον πάγκο), έκοψε στα… δύο τη Σίτι. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η «στάση» έλαβε χώρα τελικά στο ασπρόμαυρο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»!

Στα υπόλοιπα ματς, μπορεί το εγχείρημα της Λέστερ στο «Άνφιλντ», να φάνταζε εξαιρετικά εύκολο για τη Λίβερπουλ, καθώς συζητάμε για μία ομάδα που αγωνίζεται τη δεδομένη χρονική στην Championship και αισίως υποβιβάστηκε από την Premier League, όμως για τέταρτη συνεχόμενη αναμέτρηση, η άμυνα των «κόκκινων» φρόντισε να δυσκολέψει τη ζωή της ίδιας της, της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ, με τον ΜακΑτίρ να κάνει το 1-0 στο 3ο λεπτό σε κόντρα – επίθεση, την οποία δεν πρόλαβε να ανακόψει ο Κώστας Τσιμίκας.

Αυτό διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτο ημιχρόνου, με τη Λίβερπουλ όμως να μπαίνει υποψιασμένη στην επανάληψη και να γυρνά «τούμπα» το ματς, σε διάστημα 22 λεπτών.

Ο Χάκπο ισοφάρισε, ο Σόμποσλαϊ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 70΄ με απίθανο σουτ, ο Ζότα έκανε το 3-1, και η ανατροπή των «κόκκινων» είναι γεγονός, για να εξασφαλίσουν μία θέση στον επόμενο γύρο Λιγκ Καπ.

Την ίδια ώρα, τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Τσέλσι, έκαναν αυτό που έπρεπε και επίσης θα συμμετέχουν στην επικείμενη κλήρωση του 4ου γύρου, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 1-0 της Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι» και τους «μπλε» να σκοράρουν για πρώτη φορά στον Σεπτέμβριο και να κερδίζουν με το ίδιο σκορ την Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με αλλαγές, ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχε σε καλή ημέρα τους Ρις Νέλσον και Έμιλ Σμιθ Ρόου και ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, έπειτα από ασίστ του Έντι Ενκέτια.

Παράλληλα, η Τσέλσι δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο κόντρα στην Μπράιτον, με τους «γλάρους» να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα σε δύο περιπτώσεις. «Τιμωρήθηκαν» από το γκολ του Τζάκσον στο 51ο λεπτό, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Ποτσετίνο κέρδισε για πρώτη φορά, μετά το 2-1 επί της Γουίμπλεντον, για τον ίδιο θεσμό.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων του 3ου γύρου του Λιγκ Καπ:

Άστον Βίλα – Έβερτον 1-2

Λίβερπουλ – Λέστερ 3-1

Λίνκολν – Γουέστ Χαμ 0-1

Μπλάκμπερν – Κάρντιφ 5-2

Μπόρνμουθ – Στόουκ 2-0

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-1

Τσέλσι – Μπράιτον 1-0

Φούλαμ – Νόριτς 2-1

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0