Football Talk

Ξεκίνημα – φωτοτυπία του 2019: Ολυμπιακός στην κορυφή με 16 βαθμούς, 1-1 στην Αθήνα και 5η νίκη επί του Άρη! (video)

Ξεκίνημα – φωτοτυπία του 2019: Ολυμπιακός στην κορυφή με 16 βαθμούς, 1-1 στην Αθήνα και 5η νίκη επί του Άρη! (video)

Θυμάστε το ξεκίνημα του Ολυμπιακού το 2019; Πέντε νίκες σε έξι ματς, ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό μακριά από τον Πειραιά, δύο γκολ παθητικό και νίκη επί του Άρη στην 6η αγωνιστική. Ό,τι ακριβώς δηλαδή παρακολουθούμε και φέτος, με διαφορετικό προπονητή στον πάγκο!

Το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας πενταετίας, ακριβώς ίδιο με αυτό της σεζόν 2019-20, πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 4-1 του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έφτασε τους 16 βαθμούς, στα πρώτα του έξι παιχνίδια στην τρέχουσα Super League.

Μπορεί οι Πειραιώτες να δυσκολεύτηκαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, να ισοφαρίστηκαν και να βρέθηκαν μία «ανάσα» από το να δεχθούν και δεύτερο γκολ, με το πλασέ του Νταρίντα να καταλήγει στο δοκάρι, όμως «λυτρώθηκαν» από τον Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός φορ έδωσε και πάλι τη λύση, σκόραρε δις σε διάστημα επτά λεπτών, για να τον αντικαταστήσει ο Γιόβετιτς και να διαμορφώσει αυτός το τελικό αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» μιμήθηκαν και… οριακά ταύτισαν το φετινό τους ξεκίνημα, με αυτό προ τετραετίας, όταν στην τεχνική τους ηγεσία βρισκόταν ακόμη ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τότε, ο Ολυμπιακός είχε ακριβώς την ίδια συγκομιδή βαθμών μετά από έξι ενενηντάλεπτα, ενώ και η μοναδική του απώλεια βαθμών, είχε έρθει σε ντέρμπι στην Αθήνα, καθώς είχε μείνει στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός το… κάνει ξανά, μετρώντας ακριβώς ίδια συγκομιδή βαθμών (16), με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ακριβώς ίδιο αριθμό παθητικού (και στις δύο περιπτώσεις είχε δεχθεί από δύο γκολ), ισοπαλία στην Αθήνα, αυτή την φορά με αντίπαλο την ΑΕΚ στην OPAP Arena και νίκη στην 6η αγωνιστική επί του Άρη.

Ειδοποιός διαφορά αποτελεί μόνο η διαφορά τερμάτων. Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 19 φορές, τότε το είχε πράξει σε επτά περιπτώσεις λιγότερες, έχοντας για παράδειγμα επικρατήσει στην εξόρμησή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 και όχι με τέσσερα γκολ, όπως στην εν λόγω περίπτωση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0